Uusi kehitysyhteistyön kumppanimme Nepalissa tarjoaa kuntoutusta vammaisille lapsille

Interpedian kehitysyhteistyön uusi kumppanijärjestö Nepalissa on Patan Community Based Rehabilitation Organisation (Patan CBR). Se on voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö, joka perustettiin vuonna 1999 tarjoamaan kuntoutusta erityislapsille Patanin kaupungissa. Myöhemmin toiminta on laajentunut myös Patanin eteläiselle maaseudulle sekä Kathmanduun ja Nuwakotiin.

Interpedia on juuri aloittanut Patanin syrjäisellä maaseutualueella Suomen ulkoasiainministeriön rahoittaman nelivuotisen kehitysyhteistyöhankkeen Patan CBR:n sekä vanhan kumppanimme Loo Nivan kanssa. Uusi kumppanijärjestömme tuo hankkeeseen tärkeää vammaisosaamista.

Vammaisten asema Nepalissa on hyvin haavoittuvainen. Aiemmin vammaisia lapsia pidettiin piilossa eivätkä he saaneet tarvitsemaansa hoitoa tai kuntoutusta. Patan CBR on tehnyt paljon valistustyötä, jonka seurauksena yhä useammat vanhemmat ovat nykyään valmiita hakemaan lapsilleen kuntoutusta. Patan CBR tarjoaa lapsille päivähoitoa, kouluopetusta ja käden taitojen kehittämistä sekä fysioterapiaa.

Patan CBR:n toiminta-alueella on arviolta 50 000 erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Tule Patan CBR:n kuukausilahjoittajaksi niin tuet järjestön tärkeää työtä vammaisten lasten hyväksi.

Lue lisää Interpedian työstä Nepalissa