Kehitysyhteistyö Tukiohjelmat Koulutustuki (Loo Niva), Nepal

Koulutustuki (Loo Niva), Nepal

Loo Nivan kummiohjelma tukee köyhien ja haavoittuvassa asemassa olevien lasten koulutusta. Tule mukaan ja lahjoita koulutus kummilapselle Nepalissa!

Kummiohjelma takaa lapsen koulutien jatkumisen

Interpedian kumppanijärjestö Loo Nivan Katmandun alueen kummiohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien, erittäin köyhistä oloista tulevien lasten koulutusta aina 12-luokkaan asti.

Nepalissa koulutus on ilmaista, mutta koulupuvut ja välineet täytyy hankkia itse. Pääkaupungin läheisyydessä elinkustannukset ovat niin korkeat, että myös kunnalliset koulut ovat alkaneet periä ylimääräisiä maksuja oppilailta, jotta opettajia pystytään palkkaamaan. Kuukausikustannukset per lapsi kohoavat niin korkeiksi, että lapsen – usein tytön – on pakko jättää koulunkäynti kesken.

Kummilapsi Nepalista!

Kummina tuet koko kummiohjelmaa ja työmme Nepalin syrjäisillä maaseutualueilla. Saat oman nimetyn kummilapsen ja kuulumisia kummilapseltasi (esim. kirjeen, kuvan tai kortin) sekä uutiskirjeen kaksi kertaa vuodessa.

Kuukausilahjoittajana tuet koko kummiohjelmaa haluamallasi summalla ja saat uutiskirjeen ohjelmasta kaksi kertaa vuodessa.

Koulutyttöjä Nepalissa. Tue lasten koulutusta Nepalissa!

Laadukasta koulutusta syrjäkylien lapsille Etelä-Lalitpurissa ja Kaukolännessä

Nepalissa lähes kaikki lapset aloittavat koulun, mutta monien tyttöjen ja kastittomien lasten koulunkäynti päättyy jo 5. luokan jälkeen. Opetuksen laadun ollessa heikko, noin puolet ikäluokasta ei opi koulussa kunnolla lukemaan ja kirjoittamaan.

Loo Niva edistää tyttöjen, alakastisten ja vammaisten lasten koulunkäyntiä syrjäisillä maaseutualueilla Etelä-Lalitpurissa ja Kaukolännessä. Koulut ovat innolla mukana kehittämässä opetuksen laatua.

Koulujen toimintaa kehitetään: opettajia koulutetaan syrjimättömyyden periaatteisiin, oppilaita aktiiviseen toimintaan oppilaskuntien kautta ja vanhempia osallistumaan koulutoimen seurantaan. Paikallisille viranomaisille annetaan tukea opetussuunnitelmien tekemiseen ja koulujen toiminnan kehittämiseen ja seurantaan. Lasten vanhempia koulutetaan myös vaikuttamaan paikallisiin päätöksentekijöihin.

Lue lisää kehitysyhteistyömme Katmandun laaksossa, Etelä-Lalitpurissa ja Kaukolännessä

  • Blogikirjoitus – Kummilapsiohjelma vastaa koulumaailman haasteisiin ja kehittää nuorten itsevarmuutta (avautuu uudelle välilehdelle)
  • Loo Niva -järjestön kotisivut (englanniksi, avautuu uudelle välilehdelle)