Tukea perheille

Valmennusta ja tukea adoptionhakijoille, adoptoiduille ja adoptioperheille

Adoptiokuraattori

Adoptiokuraattori Anja Wikstedt palvelee kansainvälistä adoptiota harkitsevia, adoptionhakijoita, adoptiovanhempia, adoptoituja lapsia, nuoria ja aikuisia sekä adoptioperheen läheisiä.  Kuraattorin palveluja voivat käyttää myös ammattilaiset, jotka kohtaavat adoptioperheitä. Soittaminen on luottamuksellista ja halutessasi voit ottaa yhteyttä nimettömänä. Adoptiokuraattorille voi soittaa arkisin klo 10-16 välillä: 050 313 5066, sähköposti: anja.wikstedt(at)yhteisetlapsemme.fi.
www.yhteisetlapsemme.fi

Adoptiovalmennuskurssit

Adoptionhakijoiden mahdollisimman hyvä valmistautuminen adoptiolapsen saamiseen on sekä vanhempien että lapsen etu. Adoptiovalmennuskurssille voi osallistua eri vaiheissa adoptioprosessia. Suomessa kansainväliseen adoptioon valmentavia kursseja järjestää muun muassa Yhteiset Lapsemme ry.

Ulkomaiset viranomaiset pitävät kurssin käymistä erittäin myönteisenä asiana ja osoituksena siitä, että tulevat vanhemmat ovat aktiivisesti valmentautuneet lapsen vastaanottamiseen. Osa ulkomaisista kontakteistamme edellyttää hakijoiltaan kurssin käymistä.
www.yhteisetlapsemme.fi

Aiemmin adoptoineet perheet

Adoptioprosessia aloittavat perheet voivat hyötyä aiemmin adoptoineiden perheiden kokemuksista. Voitte kysyä kokemuksiaan mielellään jakavien adoptioperheiden yhteystietoja adoptiovastaaviltamme.

Adoptioperheet ry

Adoptioperheet ry tukee adoptiopolun jokaisella askeleella: odotusaikana, lapsen tultua kotiin ja lapsen kasvun eri vaiheissa. Yhdistyksen nettisivuilta saat tietoa esimerkiksi vertaistuesta kotiseudullasi, maaryhmien tapaamisista sekä internetin keskusteluryhmistä.
www.adoptioperheet.fi

Capacitas Familia

Koulutuksia, luentoja, konsultaatioita, asiantuntija- ja suunnittelupalveluita:
Sanna Mäkipää, terveydenhoitaja, TtM, kouluttaja
www.capacitasfamilia.fi

Psykoterapia Joona Mikkola

Psykoterapeutti, TM Joona Mikkola palvelee adoptoituja nuoria, aikuisia ja adoptioperheen läheisiä. Mikkolalla on sekä ammatillinen että omakohtainen kosketus adoptiokysymyksiin. Mikkolan palveluja ovat pitkä ja lyhyt psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapia, kriisipsykoterapia ja vanhempainohjaus. Näihin on mahdollista saada Kelan kuntoutustukea.
www.psykoterapiajoonamikkola.com

Selkosanat – Jokaisella on oikeus ymmärtää ja tulla ymmärretyksi

Puheterapiaa – erikoisalana kansainvälisesti adoptoitujen lasten ja nuorten kielen oppimiseen liittyvät pulmat (Vastaanotto Espoon Leppävaarassa). Koulutuksia: adoptiolapsen kieli, selkokieli.
Leena Kaivosoja-Jukkola, puheterapeutti (FM), erityisopettaja ja adoptioäiti
www.selkosanat.fi