Kehitysyhteistyö Vapaaehtoistyö Nepalissa

Vapaaehtoistyö Nepalissa

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Nepalissa? Etsimme vapaaehtoistyöntekijöitä Nepaliin vuodelle 2023.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Nepalissa?

Interpedia tarjoaa motivoituneille vapaaehtoisille mahdollisuuden lähteä Nepaliin vapaaehtoistöihin edistämään Interpedian ja kumppanijärjestöjen tekemää työtä, kartuttamaan työkokemustaan ja hankkimaan uusia kokemuksia.

Vapaaehtoistyö tarjoaa henkilökohtaisen ikkunan kehityskysymyksiin, kehitysmaiden arkeen ja kansalaisjärjestöjen maailmaan.

Interpedialla ja Nepalin kumppanijärjestöillä on pitkä kokemus vapaaehtoistyöntekijöistä. Vapaaehtoisohjelman tavoitteena on vahvistaa kumppanijärjestöjen työtä sekä organisatorista oppimista.

Vapaaehtoiset toimivat linkkinä yhteistyökumppaneiden välillä ja hyödyttävät molempien työtä. Vapaaehtoistyöhön sisältyy myös tiedotusta ja materiaalin tuottamista Suomessa tehtävään viestintään.

Mitä vapaaehtoiselta vaaditaan?

Voit hakea vapaaehtoiseksi, jos olet:

  • vähintään 22-vuotias
  • oma-aloitteinen ja joustava
  • kiinnostunut työskentelemään lasten oikeuksien ja koulutuksen tai lastensuojelun parissa nepalilaisessa kansalaisjärjestössä
  • valmis työskentelemään Nepalissa noin 2-5 kuukautta

Ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua, mutta vapaaehtoinen maksaa itse kaikki kulunsa. Vapaaehtoistyötä harkitessa on hyvä ottaa huomioon ainakin seuraavat kulut: lennot, majoitus, viisumi, rokotukset ja lääkkeet, ruokakulut ja vakuutus.

Interpedia järjestää vapaaehtoisille tapaamisia ja perehdytyksen ennen lähtöä.

Näin haet paikkaa

Hae paikkaa täyttämällä englanninkielinen hakulomake. Interpedia päättää yhdessä Nepalin kumppanijärjestön kanssa valittavista vapaaehtoisista.

Lisätietoja antaa Interpedian järjestösuunnittelija Jenni Ahde, jenni.ahde(at)interpedia.fi

Vapaaehtoiskohteet Nepalissa

Interpedia tekee Nepalissa yhteistyötä kolmen eri kumppanijärjestön kanssa. Mahdollisuuteen lähteä vapaaehtoiseksi vaikuttaa myös koronapandemian kehittyminen Nepalissa ja muualla maailmassa.

Nuori kuvaa lapsijoukkoa Nepalissa
nepalilainen lapsi, jolla on sininen pipo

Tule kummiksi

Kummina muutat kummilapsen elämän ja mahdollistat koulunkäynnin, turvallisen lapsuuden sekä perheelle riittävän toimeentulon. Tukesi hyödyttää koko yhteisöä ja saat säännöllisesti kuulumisia kummilapseltasi.

Ryhdy kummiksi