Kansainvälinen adoptio Valmennusta ja tukea

Valmennusta ja tukea

Valmennusta ja tukea adoptionhakijoille ja adoptioperheille

Adoptiokuraattori

Adoptiokuraattori Anja Wikstedt palvelee kansainvälistä adoptiota harkitsevia, adoptionhakijoita, adoptiovanhempia, adoptoituja sekä adoptioperheen läheisiä.  Kuraattorin palveluja voivat käyttää myös ammattilaiset, jotka kohtaavat adoptioperheitä. Soittaminen on luottamuksellista ja halutessasi voit ottaa yhteyttä nimettömänä.

Adoptiokuraattori vastaa arkisin 10-16 välisenä aikana aina kun se on mahdollista sekä myös muina aikoina. Soittoajan voi sopia myös joustavasti illaksi tai viikonlopuksi. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse tai sopia henkilökohtaisen tapaamisen tai etätapaamisen Teams-yhteydellä: 050 313 5066, sähköposti: anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi.
www.yhteisetlapsemme.fi

Adoptiovalmennuskurssit

Adoptionhakijoiden mahdollisimman hyvä valmistautuminen adoptiolapsen saamiseen on sekä vanhempien että lapsen etu. Adoptiovalmennuskurssille voi osallistua eri vaiheissa adoptioprosessia. Suomessa kansainväliseen adoptioon valmentavia kursseja järjestää muun muassa Yhteiset Lapsemme ry.

Ulkomaiset viranomaiset pitävät kurssin käymistä erittäin myönteisenä asiana ja osoituksena siitä, että tulevat vanhemmat ovat aktiivisesti valmentautuneet lapsen vastaanottamiseen. Osa ulkomaisista kontakteistamme edellyttää hakijoiltaan kurssin käymistä.
www.yhteisetlapsemme.fi

Aiemmin adoptoineet perheet

Adoptioprosessia aloittavat perheet voivat hyötyä aiemmin adoptoineiden perheiden kokemuksista. Voitte kysyä kokemuksiaan mielellään jakavien adoptioperheiden yhteystietoja adoptiovastaaviltamme.

Adoptioperheet ry

Adoptioperheet ry tukee adoptiopolun jokaisella askeleella: odotusaikana, lapsen tultua kotiin ja lapsen kasvun eri vaiheissa. Yhdistyksen nettisivuilta saat tietoa esimerkiksi vertaistuesta kotiseudullasi, maaryhmien tapaamisista sekä internetin keskusteluryhmistä.
www.adoptioperheet.fi

Capacitas Familia

Adoptioteemaan liittyviä koulutuksia, luentoja ja kasvokkaisia konsultaatioita/tapaamisia joko vanhempien ja/tai ammattilaisten kanssa (esim. vanhemmuuden kysymykset, parisuhde, päivähoito, koulu):
Sanna Mäkipää, terveydenhoitaja, TtM, kouluttaja, työnohjaaja
www.sannamakipaa.fi

Contextia Oy

Tukea arjessa pärjäämiseen: Contextia on kuntoutus- ja lääkäripalveluja tarjoava yritys, jonka erikoisalana on neurologisista ja neuropsykiatrisista vaikeuksista johtuvien ongelmien tutkimus, kartoitus ja kuntoutus.
www.contextia.fi/fi/

Psykoterapia Joona Mikkola

Psykoterapeutti, TM Joona Mikkola palvelee adoptoituja nuoria, aikuisia ja adoptioperheen läheisiä. Mikkolalla on sekä ammatillinen että omakohtainen kosketus adoptiokysymyksiin. Mikkolan palveluja ovat pitkä ja lyhyt psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapia, kriisipsykoterapia ja vanhempainohjaus. Näihin on mahdollista saada Kelan kuntoutustukea.
www.psykoterapiajoonamikkola.com

Selkosanat – Jokaisella on oikeus ymmärtää ja tulla ymmärretyksi

Puheterapiaa – erikoisalana kansainvälisesti adoptoitujen lasten ja nuorten kielen oppimiseen liittyvät pulmat (Vastaanotto Espoon Leppävaarassa). Koulutuksia: adoptiolapsen kieli, selkokieli.
Leena Kaivosoja-Jukkola, puheterapeutti (FM), erityisopettaja ja adoptioäiti
www.selkosanat.fi