Lahjoita Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus

Interpedialle tehty testamenttilahjoitus tukee työtämme lapsen oikeuksien puolesta kehitysmaissa.

Testamenttilahjoitus yhdistykselle on kaunis tapa jättää perintö maailman lasten hyväksi. Pienelläkin testamenttilahjoituksella voit muuttaa monen lapsen elämän.

Kuva; Sami Sallinen

Millainen testamentti ja miten?

Testamentin tulee täyttää tietyt muoto- ja sisältövaatimukset. Saat apua testamentin muotoilussa esimerkiksi pankeista tai lakimiehiltä. Näin varmistat toiveidesi täsmällisen toteutumisen täytäntöönpanovaiheessa.

Rintaperillisillä on aina halutessaan oikeus lakiosaansa eli yhteensä puoleen omaisuudesta. Jos perillisiä ei ole eikä testamenttia ole tehty, omaisuus siirtyy kokonaisuudessaan valtiolle.

Yleishyödylliset yhteisöt kuten Interpedia on vapautettu perintöverosta, joten testamenttilahjoitus yhdistyksellemme tukee toimintaamme täysimääräisenä.

Testamentti on tekijän yksityisasia, joten sen tekijällä on oikeus tehdä muutoksia testamenttiin aina halutessaan tai peruuttaa se kokonaan.

Testamenttilahjoitus – Miksi valita Interpedia?

Interpedia on 1974 perustettu luotettava, eettinen ja sitoutumaton suomalainen järjestö. Varojen käyttöä seuraa Interpedian sisäisten tarkastuselinten lisäksi Suomen ulkoministeriö, Poliisihallitus sekä avustusten kohdemaan viranomaiset.

Interpedia tekee työtä seitsemässä maassa lapsen oikeuksien puolesta. Edistämme erityisesti köyhien perheiden lasten, tyttöjen ja vammaisten lasten oikeuksia koulutukseen, suojeluun ja toimeentuloon.

Interpedian kautta voit kohdistaa lahjoituksesi sinulle läheisessä maassa tehtävään työhön tai Interpedian työhön yleisesti, jolloin ohjaamme lahjoituksesi sinne, missä sille on eniten tarvetta. Jos haluat kohdistaa lahjoituksen tiettyyn kohteeseen, autamme sinua mielellämme muotoilemaan ilmaisun siten, että se tarkasti vastaa tahtoasi.

Käytännön toteutuksesta vastaavat paikalliset kokeneet yhteistyöjärjestömme. Yhden lapsen tukeminen elämässä eteenpäin muuttaa usein myös koko hänen yhteisöään. Kumppanijärjestömme, etiopialaisen Maedotin johtaja kertoi meille pojasta, jonka äiti tuli kriisin keskellä heidän luokseen pyytämään apua:

”Poika oli aliravittu, hänellä ei ollut kenkiä, hänellä ei ollut mitään. Hänen isänsä oli kuollut ja äitikin sairasteli. Kukaan ei uskonut hänen pääsevän kouluun. Me pystyimme kuitenkin auttamaan häntä. Nyt poika on 21-vuotias ja opiskelee lääketiedettä Mekelen yliopistossa. Hän aikoo valmistuttuaan auttaa köyhimmistä köyhimpiä.”

Ota yhteyttä!

Lisätietoja testamenttilahjoituksesta kummi@interpedia.fi tai puhelimitse 040 860 9264 (ma-pe 10-15).

nepalilainen lapsi, jolla on sininen pipo

Tule kummiksi

Kummina muutat kummilapsen elämän ja mahdollistat koulunkäynnin, turvallisen lapsuuden sekä perheelle riittävän toimeentulon. Tukesi hyödyttää koko yhteisöä ja saat säännöllisesti kuulumisia kummilapseltasi.

Ryhdy kummiksi