Varhaiskasvatukseen

Globaalikasvatus varhaiskasvatuksessa

Globaalikasvatus varhaiskasvatuksessa
– oppimispeli päiväkoteihin ja tehtävärata esikouluille

Makedan päivä -lautapelin kansi

Interpedia tuottaa vuosina 2021–2022 päiväkoti-ikäisille suunnatun lautapelin ja esikoululaisille suunnatun tehtäväradan, joissa käsitellään lapsen oikeuksia ja kestävän kehityksen tavoitteita ikätasolle sopivalla tavalla.

Kaikki hankkeessa tuotettu materiaali on vapaasti ladattavissa tältä sivulta niiden valmistuttua.

Voit tilata Makedan päivä -kestävän kehityksen pelin päiväkotiisi tällä sivulla olevalla lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kummi@interpedia.fi lähettämällä meille yhteystietosi (päiväkodin nimi ja osoite sekä yhteyshenkilön nimi ja matkapuhelinnumero).

Lähetämme pelin ilmaiseksi 200 ensimmäiseen tilauksen tehneeseen päiväkotiin. Pelilaudan ja kuvakortit voit ladata myös tämän sivun lopusta.

Materiaalit tuotetaan osana ulkoministeriön rahoittamaa kaksivuotista hanketta Varhaiskasvatuksesta maailmankansalaiseksi: Agenda 2030 ja lapsen oikeudet tutuksi päiväkodissa ja esikoulussa.

Hanke edistää kestävän kehityksen tietoja ja taitoja päiväkodeissa ja  esikouluissa eri puolilla Suomea.

Hankkeen tavoitteena on lisätä lasten ymmärrystä globaalista maailmasta, lapsen oikeuksista ja kestävän kehityksen tavoitteista jo varhaiskasvatusiässä.

Lapset oppivat, että he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa kestävän kehityksen toteutumiseen lähiympäristössään, mikä vahvistaa heidän toimijuuttaan ja aktiivisuuttaan ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen edistäjinä.

Lisäksi hankkeessa järjestetään varhaiskasvatuksen opiskelijoille ja opettajille koulutuksia globaalikasvatuksen mahdollisuuksista, kehityskysymyksistä ja eettisestä kehitysviestinnästä.

Koulutuksen myötä nykyisten ja tulevien varhaiskasvatuksen opettajien kestävän kehityksen ja globaalikasvatuksen osaaminen ja motivaatio käsitellä teemoja työssään lasten kanssa vahvistuu. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Riverian ammattioppilaitoksen kanssa.

Makedan päivä – kestävän kehityksen oppimispeli

Pelilauta (avautuu uuteen välilehteen)

Pelikortit 1-4 (avautuu uuteen välilehteen)

Pelikortit 5-8 (avautuu uuteen välilehteen)

Pelikortit 9-10 (avautuu uuteen välilehteen)

Peliohjeet (avautuu uuteen välilehteen)

Oppimispelin palautelomake päiväkodeille (avautuu uuteen välilehteen)

nepalilainen lapsi, jolla on sininen pipo

Tule kummiksi

Kummina muutat kummilapsen elämän ja mahdollistat koulunkäynnin, turvallisen lapsuuden sekä perheelle riittävän toimeentulon. Tukesi hyödyttää koko yhteisöä ja saat säännöllisesti kuulumisia kummilapseltasi.

Ryhdy kummiksi