AjankohtaistaKestävän kehityksen tehtävärata esiopetukseen julkaistaan marraskuussa

Kestävän kehityksen tehtävärata esiopetukseen julkaistaan marraskuussa

Kaipaatko globaalikasvatusmateriaalia esiopetukseen?

Julkaisemme marraskuussa juuri esiopetukseen suunnatun tehtäväradan, jossa käsitellään kestävää kehitystä.

Tehtäväradalla kuljetaan maailman ympäri ja opitaan kestävästä kehityksestä sekä Agenda 2030 -tavoitteista eri maiden lasten tarinoiden kautta. Tarinat ovat helposti samaistuttavia ja avaavat teemoja ikätasolle sopivalla tavalla.

Rataan kuuluu yhdeksän rastia ja jokaiselle lapselle jaettava maailmankansalaisen passi, johon suoritukset merkitään. Ennen tehtäväradan aloittamista lapset katsovat videon kestävästä kehityksestä (n. 3 min.).

Rastit voi suorittaa sekä sisä- että ulkotiloissa.

Tehtävärata on tuotettu osana ulkoministeriön rahoittamaa kaksivuotista (2021–2022) hanketta Varhaiskasvatuksesta maailmankansalaiseksi: Agenda 2030 ja lapsen oikeudet tutuksi päiväkodissa ja esikoulussa.

Hanke edistää kestävän kehityksen tietoja ja taitoja päiväkodeissa ja esiopetuksessa eri puolilla Suomea. Tavoitteena on lisätä lasten ymmärrystä globaalista maailmasta, lapsen oikeuksista ja kestävän kehityksen tavoitteista jo varhaiskasvatusiässä.

Lapset oppivat, että he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa kestävän kehityksen toteutumiseen lähiympäristössään, mikä vahvistaa heidän toimijuuttaan ja aktiivisuuttaan ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen edistäjinä.

Seuraa Interpedian somekanavia, niin kuulet ensimmäisenä, kun tehtävärata on julkaistu!

Facebook
Twitter
Instagram

piirroskuva jossa on kaksi lasta ja maapallo
Kuvitus: Terese Bast

Lisätietoa hankkeesta ja materiaaleista globaalikasvatuksen materiaalipankissa