AjankohtaistaInterpedia täyttää 50 vuotta – keräämme järjestöön liittyviä tarinoita

Interpedia täyttää 50 vuotta – keräämme järjestöön liittyviä tarinoita

Interpedian tarina sai alkunsa Pohjanmaan rannikolla vuonna 1974, kun ryhmä ulkomailta lapsen adoptoineita perheitä perusti järjestön nimeltä Hjälp till nödställda barn. Muutaman vuoden päästä nimeksi valittiin Interpedia, Alla världens barn, Kaikki maailman lapset, Children of the World. Vuonna 1995 nimeksi vakiintui Interpedia.

Yhdistyksen tarkoituksena oli alun perin auttaa niitä perheitä, jotka halusivat adoptoida lapsen ulkomailta. Pian toimintaan tuli mukaan myös lasten tukeminen kummilahjoitusten avulla heidän omissa kotimaissaan.

Alkuvuosina yhdistyksen toiminta perustui vapaaehtoistyöhön. Perustajajäsenet jakoivat tietoa ja neuvoja kansainvälistä adoptiota suunnitteleville perheille ja myös kummitoimintaa hoidettiin vapaaehtoisvoimin.

Yhdistyksen toiminta alkoi laajentua ja virallistua. Ensimmäinen ulkoministeriön tukema kehitysyhteistyöhanke alkoi Somaliassa 1981, ja vuonna 1985 adoptiolain uudistuksen myötä Interpediasta tuli virallisesti adoptiopalvelunantaja.

Toimisto muutti Sulvan kylästä Vaasaan 1992 ja vuonna 2005 oli vuorossa muutto Helsingin Itä-Pasilaan. Viime vuonna siirryimme uuteen toimistoomme Länsi-Pasilan puolelle, jossa toimimme edelleen.

Matka vapaaehtoisjärjestöstä ammattimaiseksi adoptio- ja kehitysyhteistyöjärjestöksi on ollut monivaiheinen. Työn ytimessä on kuitenkin edelleen lapsi, jonka puolesta jatkamme tinkimätöntä työtämme.

Keräämme muistoja ja tarinoita

Tänä vuonna järjestömme täyttää 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi keräämme Interpediaan liittyviä muistoja ja tarinoita. Haluaisitko jakaa omasi? Oletko ollut esimerkiksi mukana Interpedian toiminnassa, adoptoinut lapsen kauttamme, saanut koskettavan viestin kummilapseltasi tai käynyt vierailulla kummikohteessa?

Lähetä muistosi tai tarinasi: tiedotus@interpedia.fi 31.3.2024 mennessä.

Interpedian 50-vuotisjuhlavuoden logo