AjankohtaistaKehitysyhteis­työmme Etiopiassa jatkuu toistaiseksi normaalisti

Kehitysyhteis­työmme Etiopiassa jatkuu toistaiseksi normaalisti

Etiopiassa turvallisuustilanne on tällä hetkellä kokonaisuudessaan huono ja ennen kaikkea arvaamaton. Konfliktien alueellinen kattavuus on laajentunut ja Etiopian hallitus on julistanut puolen vuoden hätätilan.

Ulkoministeriö on Etiopian matkustustiedotteessaan kehottanut suomalaisia poistumaan maasta välittömästi.

Kumppaneidemme työ jatkuu

Interpediassa seuraamme tilannetta päivittäin ja olemme säännöllisesti yhteydessä neljään kumppanijärjestöömme Etiopiassa. Interpedialla on Etiopiassa yli 130 kummilasta ja -perhettä sekä kaksi ulkoministeriön tukemaa hanketta. Tukemme piirissä on yhteensä yli 2 900 lasta. Interpedialla ei ole omaa henkilöstöä Etiopiassa. Etiopialaiset kumppanijärjestömme toimivat Addis Abebassa, pääkaupungin eteläpuolella Debre Zeitissä, Wolison ja Dilelan pikkukaupungeissa pääkaupungista länteen sekä Pohjois-Etiopian Chilgassa Gondarin kaupungin lähellä.

Toistaiseksi yhteydet kaikkiin kumppaneihin toimivat normaalisti. Tuoreiden tietojen mukaan kumppanijärjestömme Maedotin päiväkodit Addis Abebassa, Wolisossa ja Dilelassa ovat kaikki auki ja toimivat normaalisti. Myös GCS:n Addis Abeban koulukeskus toimii normaalisti ja Tigrayn alueen yliopistoissa opiskelleet nuoret ovat kaikki päässeet syksyn aikana poistumaan sotatoimialueelta. Bethlehem Family Development Program (BFDP) jatkaa myös normaalisti perhetukiohjelmaa Debre Zeitissä.

Interpedian suurimman kumppanijärjestön Berhan Lehetsanatin Interpedian tuella pyörivät hankkeet Debre Zeitissä ja Chilgassa ovat myös voineet toistaiseksi jatkaa toimintaansa normaalisti. Berhan Lehetsanat on kuitenkin joutunut täysin keskeyttämään muutamia muita hankkeitaan, jotka ovat tämän hetkisillä konfliktialueilla, mutta Interpedian tukema työ on kauempana konfliktialueista.

Etiopiassa on ollut levotonta jo pitkään

Etiopia on suuri maa ja valitettavasti maassa on ollut enemmän tai vähemmän levotonta jo pitkään. Erilaiset konfliktit ja niistä seuranneet poikkeustilajulistukset, liikkumisrajoitukset ja yhteyksien rajoittaminen ovat olleet osa maan perustilannetta ja toimintaympäristöä jo vuosia. Tämän vuoksi jo hankkeita ja jatkuvaa toimintaa suunnitellessamme olemme lähteneet siitä, että tällaisessa todellisuudessa niitä tullaan toteuttamaan.

Emme voi varmasti tietää mitä tapahtuu tulevaisuudessa, mutta olemme toiveikkaita sen suhteen että ainakin osa toiminnoistamme voi jatkua ja niihin tulee korkeintaan lyhyitä taukoja. Työmme Etiopiassa on todella monipuolista ja esimerkiksi koronapandemian aikana joitain toimintoja ei välillä ole voitu tehdä, toiset taas ovat pyörineet koko ajan normaalisti.

Kiitos kaikille lahjoittajille tärkeästä tuestanne Etiopian lapsille!

Jo yli puolitoista vuotta kestänyt koronapandemia on aiheuttanut merkittävää haittaa etenkin lasten koulutukselle, ja on tärkeää että jatkamme lasten, perheiden ja koulujen tukemista niin pitkään kuin se vain on mahdollista.

Lue lisää työstämme Etiopiassa