Vuonna 2017 Suomeen saapui Interpedian kautta 40 adoptiolasta

Viime vuoden aikana saapui Suomeen Interpedian kautta yhteensä 40 adoptiolasta eli saman verran kuin vuonna 2016. Iältään lapset olivat saapuessaan 0–7-vuotiaita. Suurin osa heistä oli alle kolmevuotiaita ja poikia oli 24 ja tyttöjä 16.

Yhteistyö erityisesti Etelä-Afrikan kontaktimme Abban kanssa oli vilkasta ja Abbalta saapui 20 lasta Suomeen. Toiseksi eniten saapui lapsia Kolumbiasta (8). Saapuneiden lasten joukossa ovat myös kaksi ensimmäistä Taiwanin kontaktimme kautta adoptoitua lasta sekä ensimmäinen saapunut adoptiolapsi Kolumbian uudelta kontaktilta Fundacion CRAN:lta.

”Vaikka noin 60 % Suomeen tulevista lapsista on viime vuosina tullut Interpedian kautta, niin jokaisen yhteistyösuhteen eteen on tehtävä jatkuvasti töitä. Siinä keskinäinen luottamus on tärkeässä osassa. Vuoden 2018 aikana voimme jatkaa yhteistyötämme hyvillä mielin, sillä meillä on toimivat ja luottamukselliset suhteet kaikkiin kohdemaihimme ja adoptiokontakteihimme”, sanoo Interpedian toiminnanjohtaja Anja Ojuva.

”Tästä on hyvä lähteä uuteen vuoteen. Tilanne kansainvälisessä adoptiopalvelussamme on oikein hyvä ja otamme mielellämme uusia hakijoita kaikkiin kontaktimaihimme”, lisää adoptiopalvelun päällikkö Salla Hari.

Tällä hetkellä Interpedia tekee adoptioyhteistyötä Bulgarian, Etelä-Afrikan, Intian, Kiinan, Kolumbian, Taiwanin ja Thaimaan kanssa.

Interpedian kautta saapuneet lapset 2017 ja 2016:

  Bulgaria Etelä-Afrikka Intia Kiina Kolumbia Taiwan Thaimaa YHT.
2017   20 5 4 8 2 1 40
2016   13 5 4 9   9 40

 

Onnittelemme kaikkia perheitä!

Lisää tilastotietoja