Adoptiolapsia on saapunut alkuvuoden aikana kahdeksan – asiakkaiden määrä ennallaan

Lapsia on saapunut Suomeen Interpedian kautta tänä vuonna toistaiseksi kahdeksan ja lapsiesityksiä saaneita perheitä odottaa hakumatkalle lähtöä nyt jo yhteensä 11.

”Vaikka saapuneita lapsia on viime vuotta vähemmän, iloitsemme heistä jokaisesta. Me uskomme, että oma, pysyvä perhe on lapselle paras ratkaisu. Me tiedämme myös, miten toivottuja he ovat”, sanoo toiminnanjohtaja Anja Ojuva.

Kansainvälisten adoptioiden sekä adoptionhakijoiden väheneminen on puhuttanut adoptiokenttää viime vuosina. Samaan aikaan Suomessa puhutaan siitä, miten kiinnostus perheen perustamiseen on vähentynyt. Perheen perustaminen ei ole enää itsestäänselvyys vaan nuorella aikuisella on valittavanaan monenlaisia elämänpolkuja. Tänä päivänä mediasta tulvii uutta tutkimustietoa ja tietoa vanhemmuuden vaatimuksista. Helposti myös korostetaan vanhemmuuden vaikeuksia.

”Tarvitsisimme julkisuuteen myös toisenlaista puhetta. Puhetta siitä hyvästä, mitä lapsi tuo tullessaan, sillä lapset ovat myös suuri voimavara”, toteaa Ojuva.

”Tässä tilanteessa voimme olla tyytyväisiä siihen, että Interpediassa asiakasmäärien lasku ei ole näkynyt. Olemme kiitollisia luottamuksesta. Luottamusta tarvitsemme myös yhteistyökontaktiemme kanssa ja siinä on mielestäni yksi Interpedian vahvuuksista. Meillä on talossa pitkään työskennellyttä henkilökuntaa, jotka ovat kartuttaneet osaamistaan vuosi vuodelta tässä ammatissa. Pysyvyys antaa meille myös luotetun aseman suhteessamme kohdemaihimme”, hän jatkaa.

Toistaiseksi vuoden 2018 aikana on saapunut Suomeen kahdeksan lasta. Onnittelut perheille!

Bulgaria Etelä-Afrikka Intia Kiina Kolumbia Taiwan Thaimaa YHT.
30.6.2018 1 2 1 3 1 8

Adoptionilo