Nytt undervisningsmaterial för lågstadiet

IMG_7969 copyVarför får inte alla barn gå i skola ? Varför måste många barn arbeta i stället för att gå i skola ?

De här frågorna behandlar man i undervisningsmaterialet Annorlunda dagar som producerats av Interpedia i höst, och som grundar sig på videon med samma namn. Undervisningsmaterialet består av en samling funktionella övningar riktade till barn i lågstadiet. Med hjälp av övningarna kan man, med beaktande av barnens utvecklingsnivå, bearbeta de tankar som väcks hos barnen beträffande barnens rättigheter. Med hjälp av undervisningsmaterialet kan lärarna eller ledarna starta ett grupparbete där man först tittar på videon Annorlunda dagar ( ca 10 min ) och därefter kan man i övningshäftet välja en övning som är lämplig för gruppen.

“Vi fotograferade under hösten 2014 en video i Nepal. Videon berättar hur vardagen ser ut för två 12-åriga barn. Det ena barnet går i skola och det andra arbetar. Vi ville på sidan om producera undervisningsmaterial som stöder användningen av videon i skolor eller andra undervisningsgrupper. Huvudvikten i materialet ligger på olika funktionella övningar där barnen kan behandla olika teman som berör barnens rättigheter”, berättar organisationsplanerare Minna Ala-Orvola som koordinerar projektet inom Interpedia.

Videon och undervisningsmaterialet finns både på svenska och finska och det får användas fritt för globalfostran. Materialet har producerats med hjälp av utriketsministeriets stöd för informations- och globalfostran.

Undervisningsmaterialet på svenska

Oppimateriaali suomeksi

Tilläggsuppgifter härifrån eller Interpedias organisationsplanerare Minna Ala-Orvola per e-mail minna.ala-orvola(at)interpedia.fi.