Ilona Kalliola är Interpedias nya chef för utvecklingssamarbete

Kuva 1 (2)Från och med den 7 mars fungerar politcie magister Ilona Kalliola som Interpedias nya chef för utvecklingssamarbete. Kalliola har sedan januari suttit i Interpedias styrelse och har från tidigare mycket erfarenhet av medborgarorganisationer och utvecklingssamarbeten.

”Det är mycket intressant att få komma med i en expertorganisation, där det finns ett klart fokus; barn och utbildning. Jag har själv erfarenhet av projektarbete inom medborgarorganisationer och många av Interpedias samarbetsländer är bekanta för mig. Jag är ivrig över att få sätta igång med vårens nya projektplanering och hoppas att min tidigare erfarenhet kan vara till nytta samtidigt som jag lär mig nya saker”, säger Kalliola.

”Finlands utvecklingssamarbete ligger just nu i ett vägskäl. Förändringarna började förra året med nedskärningar av resurserna för utvecklingssamarbeten och förnyandet fortsätter ytterligare. Det här året är avgörande och kommer att visa i vilken riktning vi är påväg och hur vårt arbete kommer att se ut i framtiden”, tillägger hon.

Interpedia arbetar under ledning av Kalliola för att främja ställningen och utbildningsmöjligheterna för barn som befinner sig i en sårbar situation. Vi välkomnar Kalliola till Interpedia och samtidigt önskar vi Sara Alanen, vår före detta chef för utvecklingssamarbete, all lycka i framtiden.