Päivätyökeräys kouluille

Oppilaat osallistuvat päivätyökeräykseen työskentelemällä valitsemassaan yrityksessä tai kotona ja lahjoittavat työstä saadun palkkion Interpedian keräyskohteelle. Päivätyökeräyksen tuotot käytetään työhön Kathmandun lapsityöläisten aseman parantamiseksi. Halutessanne voitte valita myös jonkin muun keräyskohteistamme. Päivätyökeräyksen voi järjestää yksittäisenä tapahtumana tai yhdistää osaksi teemapäivää tai ilmiöviikkoa. Päivätyökeräys on helppo tapa harjoitella käytännön tasolla globaalin yhteisvastuun toteuttamista.

Päivätyökeräyksen järjestäminen 

  • Valitse keräyskohde
  • Suunnittele päivätyökeräys itse tai pyydä apua Interpedialta
  • Ilmoita koulusi tai luokkasi mukaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella
  • Lähetämme tarkemmat osallistumisohjeet sähköpostitse
  • Päivätyön suositushinta on 15 €
  • Keräyspäivän voitte valita itse

 

Autamme mielellämme päivätyökeräyksen suunnittelussa. Ole yhteydessä kummi@interpedia.fi tai 09 2727 0630 (ma-pe 10−15).

Tuotot käytetään lapsityöläisten hyväksi

Arviolta yli 20 000 lasta työskentelee pääkaupungissa Kathmandussa heikoissa olosuhteissa varakkaiden perheiden kotiapulaisina. Interpedian nepalilainen kumppanijärjestö CWISH (Children and Women in Social Services and Human Rights) tekee työtä lapsityön vähentämiseksi ja auttaa palauttamaan kotityöläisinä toimivia lapsia takaisin omien perheidensä pariin ja varmistamaan heille mahdollisuuden käydä koulua.

Mikäli keräyksen järjestäjät haluavat, päivätyökeräyksen voi kerätä myös muulle kohteelle.

Yhdistä päivätyökeräys osaksi ilmiöpohjaista oppimista

Globaalikasvatuksen materiaalipankistamme löydät valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia lapsen oikeuksiin liittyvistä teemoista. Materiaalit sopivat etenkin laaja-alaisen oppimisen tavoitteiden L2 ja L7 välineiksi.

Alakoululaisille on kaksi oppikokonaisuutta ja yläkoululaisille, lukioille ja toisen asteen oppilaille yksi oppikokonaisuus. Kaikissa on useita lyhyitä harjoituksia, joista voit koostaa oppitunnille sopivan kokonaisuuden.

 

Autamme mielellämme oppituntien suunnittelussa. Ole yhteydessä kummi@interpedia.fi tai 09 2727 0630 (ma-pe 10-15).

2 muuta tapaa osallistua koulujen globaaliin yhteisvastuuseen

 

Lue lisää