Päivätyökeräys kouluille

Päivätyökeräys eli tunnetummin taksvärkki on helppo tapa harjoitella käytännön tasolla globaalin yhteisvastuun toteuttamista. Oppilaat osallistuvat päivätyökeräykseen tekemällä päivän töitä yrityksessä, yhdistyksessä tai kotona ja lahjoittavat työstä saadun palkkion Interpedian keräyskohteelle. Päivätyökeräyksen voi järjestää yksittäisenä tapahtumana tai yhdistää osaksi teemapäivää tai ilmiöviikkoa.

Päivätyökeräyksen tuotot käytetään työhön Kathmandun lapsityöläisten aseman parantamiseksi. Halutessanne voitte valita myös jonkin muun keräyskohteistamme.

Päivätyökeräyksen järjestäminen 

  • Valitse keräyskohde
  • Suunnittele päivätyökeräys itse tai pyydä apua Interpedialta

    Kuva: Sami Sallinen

  • Lue lisää ja ilmoita koulusi tai luokkasi mukaan ilmoittautumissivulta
  • Saat meiltä vielä lisätietoa sähköpostitse
  • Päivätyön suositushinta on 15 €
  • Keräyspäivän voitte valita itse.

 

Autamme mielellämme päivätyökeräyksen suunnittelussa. Ole yhteydessä kummi@interpedia.fi tai 09 2727 0630 (ma-pe 10−15).

Taksvärkkituotot käytetään lapsityöläisten hyväksi

Arviolta yli 20 000 lasta työskentelee pääkaupungissa Kathmandussa heikoissa olosuhteissa varakkaiden perheiden kotiapulaisina. Interpedian nepalilainen kumppanijärjestö CWISH (Children and Women in Social Services and Human Rights) tekee työtä lapsityön vähentämiseksi ja tuellamme ylläpitää Auttavaa puhelinta, josta apua tarvitsevat lapsityöläiset ja muut alaikäiset vaikeuksiin joutuneet lapset saavat neuvontaa, tukea ja oikeusapua.

Mikäli haluatte valita jonkun muun kohteen päivätyökeräykselle, sekin on täysin mahdollista. Tutustu muihin kohteisiin tästä.

Yhdistä päivätyökeräys eli taksvärkki osaksi ilmiöpohjaista oppimista

Globaalikasvatuksen materiaalipankistamme löydät valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia lapsen oikeuksiin liittyvistä teemoista. Materiaalit sopivat etenkin laaja-alaisen osaamisen tavoitteiden L2 ja L7 välineiksi.

Alakoululaisille on kaksi oppikokonaisuutta ja yläkoululaisille, lukioille ja toisen asteen oppilaille yksi oppikokonaisuus. Kaikissa on useita lyhyitä harjoituksia, joista voit koostaa oppitunnille sopivan kokonaisuuden.

 

Autamme mielellämme oppituntien suunnittelussa. Ole yhteydessä kummi@interpedia.fi tai 09 2727 0630 (ma-pe 10-15).

2 muuta tapaa osallistua koulujen globaaliin yhteisvastuuseen

 

Lue lisää