Globaalikasvatuksen materiaalipankki

Globaalikasvatuksen materiaalipankista löydät valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja videoita lapsen oikeuksiin liittyvistä teemoista. Materiaalit sopivat etenkin laaja-alaisen oppimisen tavoitteiden L2 ja L7 välineiksi.

Alakoululaisille on kaksi oppikokonaisuutta ja yläkoululaisille ja toisen asteen oppilaille yksi oppikokonaisuus. Kaikissa on useita lyhyitä harjoituksia, joista voit koostaa oppitunnille sopivan kokonaisuuden.

 

Autamme mielellämme oppituntien suunnittelussa ja voimme mahdollisuuksien mukaan tulla kouluvierailulle. Ole yhteydessä kummi@interpedia.fi tai 09 2727 0630 (ma-pe 10−15).

3 tapaa osallistua koulujen globaaliin yhteisvastuuseen

Globaalikasvatuksen maapaketit

Miten lapset leikkivät Nepalissa? Mitä nautitaan aamupalaksi etiopialaisessa perheessä? Mistä löytyisi tietoa kolumbialaisten lasten arkipäivästä?

Interpedian maapaketit esittelevät Nepalin, Etelä-Afrikan, Intian, Etiopian, Kolumbian, Thaimaan ja Kiinan kulttuuria sekä näissä maissa asuvien ihmisten elämää. Ne käyvät hyvin erilaisten teemapäivien tai tapahtumien järjestämiseen ja maiden kulttuureihin tutustumiseen. Jokaiseen pakettiin on koottu kyseisen maan esineistöä kuten vaatteita, kirjoja, leluja, soittimia ja kankaita.

Lisäksi paketista löytyy tietovihko, jossa tarkastellaan kyseisen maan historiaa, luontoa, kulttuuria, elinkeinoja, perhe-elämää, koulutusta ja suhdetta Suomeen. Erityisesti käsitellään lasten asemaa ja arkea tuossa maassa.

Maapaketteja lainataan yksityishenkilöille, kouluille, päiväkodeille, opintopiireille ja muille niitä tarvitseville. Perimme maapaketeista 50 €/80 € lainausmaksun riippuen kuljetusetäisyydestä. Maksulla katetaan postituksesta syntyvät kulut. Yksi paketti painaa 5–10 kiloa.

Kaipaatko lisätietoa paketeista? Ole yhteydessä kummi@interpedia.fi tai 09 2727 0630 (ma-pe 10−15).

Koulu maailmaa muuttamaan – verkkomateriaalit

Interpedia osallistui kansalaisjärjestöjen yhteiseen Koulu maailmaa muuttamaan -täydennyskoulutushankkeeseen, jossa tuotettiin opettajille tukea uuden opetussuunnitelman mukaiseen globaalikasvatukseen. Ilmaiset verkkomateriaalit syventävät osaamista sekä tarjoavat vinkkejä ja pedagogisia välineitä. Materiaalien teemoina ovat mm. moninaisuus ja yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet ja lapsen oikeudet sekä kestävä kehitys.

Käytitkö materiaalejamme?

Miten materiaalit toimivat? Minkälaisen vastaanoton ne saivat oppilailta? Lähetä palautetta nimettömästi tai suoraan kummi@interpedia.fi!