Rekisteröityminen asiakkaaksi

Kansainvälisen adoption edellytys on adoptioneuvonta sekä adoptiopalvelunantajan asiakkuus. Lupa kansainvälisen adoptiopalvelun antamiseen on seuraavilla yhteisöillä: Interpedia ry, Pelastakaa Lapset ry ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto. Hakija voi valita minkä tahansa palvelunantajan riippumatta siitä, missä adoptioneuvonta on annettu.

Palvelunantajat tarjoavat tietoa ulkomaisista adoptioista ja sen edellytyksistä, kodin tarpeessa olevista lapsista ja heidän erityistarpeistaan sekä adoptioprosessin eri vaiheiden käytännön toimenpiteistä.

Interpedian asiakkaaksi rekisteröidytään yleensä adoptioneuvonnan aikana. Tällöin sosiaalityöntekijämme voi antaa mahdollisia lisäohjeita kotiselvityksen täydentämiseksi. Rekisteröityminen vaatii allekirjoitetun lomakkeen, jonka voit tilata meiltä sähköpostitse (toimisto(at)interpedia.fi). Täytetyn ja allekirjoitetun lomakkeen perusteella tehdään rekisteröinti ja ensimmäinen arvio siitä, kuinka asiakkaan adoptioprosessi Interpediassa jatkuu.

Lisätietoja:

Yhteystiedot