KauppaEettiset lahjatAsennemuutos yhteisöissä, Etiopia

Asennemuutos yhteisöissä, Etiopia

Etiopian maaseudulla moni uskoo, että vammaisuus johtuu kirouksesta tai perheen vääristä teoista. Yhteisökeskusteluissa välitetään oikeaa tietoa vammaisuudesta ja muutetaan asenteita vammaisia ihmisiä kohtaan.

40,00 

Kuvaus

Ihmisten asenteisiin vaikuttaminen on tärkeää, jotta vammaisten lasten asema yhteisöissä paranee, vammaisten oikeudet toteutuvat ja he voivat elää osana omaa yhteisöään.

Tulostettava/ladattava kiitoskortti

Eettinen-lahja-Etio-asenne.pdf

Tilattuasi tuotteen voit tulostaa kiitoskortin tästä

Etiopian maaseudulla monet uskovat, että vammaisuus johtuu kirouksesta tai perheen vääristä teoista. Sen vuoksi vammaisia lapsia usein piilotellaan kotona ja heidän perheitään syrjitään.

Tämän lahjan avulla yhteensä sata yhteisön jäsentä kutsutaan perinteisen etiopialaisen kahviseremonian äärelle keskustelemaan. Tällä pyritään vaikuttamaan ihmisten asenteisiin vammaisia kohtaan ja välittämään oikeaa tietoa vammaisuudesta.

Yhteisökeskusteluissa käydään läpi mitä vammaisuus tarkoittaa, millaisia vammaisuuden muotoja on ja mikä niitä aiheuttaa.

”Ongelma oli aina olemassa, mutta kukaan ei tunnistanut sitä. Ero entiseen on valtava. Ennen vammaisia lapsia pidettiin lukittuna sisällä. Nyt lapset ovat kuin uudelleensyntyneitä ja tulevaisuudessa vammaisilla lapsilla on helpompaa.”
– yhteisökeskusteluja järjestänyt vapaaehtoistyöntekijä

 

Lahja tukee Interpedian kumppanijärjestön Berhan Lehetsanatin työtä.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai kummiksi!

Lue lisää Interpedian kehitysyhteistyöstä ja kummitoiminnasta Etiopiassa