AjankohtaistaVuonna 2020 Suomeen saapui Interpedian kautta 19 adoptiolasta

Vuonna 2020 Suomeen saapui Interpedian kautta 19 adoptiolasta

Viime vuoden aikana saapui Suomeen kauttamme yhteensä 19 adoptiolasta. Lukumäärä on huomattavasti pienempi kuin vuonna 2019 (52). Eniten lapsia saapui Kolumbiasta (kahdeksan). Etelä-Afrikasta saapui viisi lasta Suomeen, Thaimaasta kolme, Taiwanista kaksi ja Intiasta yksi.

Kansainvälisen adoption kentällä vuodet ovat keskenään erilaisia ja saapuneiden lasten määrä riippuu monesta tekijästä: esimerkiksi lähetettyjen hakemusten maassaoloajasta, hakijoiden toiveiden ja adoptiolasten tarpeiden kohtaamisesta sekä kohdemaiden yhteiskunnallisesta tilanteesta.

”Tämä vuosi on kuitenkin ollut täysin poikkeuksellinen. Koronavirus laittoi koko maailman aivan uuden todellisuuden eteen, mikä vaikutti myös kansainvälisiin adoptioihin. Olemme kuitenkin päässeet niin hyvään vaiheeseen, että viranomaisprosessit etenevät ja adoptiohakumatkat ovat tällä hetkellä mahdollisia.”, sanoo toiminnanjohtajamme Anja Ojuva

Poikkeusvuosi on tuonut paljon muutoksia mukanaan. Olemme siirtyneet etätapaamisiin, -kokouksiin ja -infoihin. Monet näistä uusista käytänteistä tulevat jäämään osaksi toimintaamme vanhojen rinnalle. Näin voimme paremmin palvella adoptionhakijoita eri puolilla maata. Olemme myös yhdessä hakijaperheiden kanssa sopeutuneet nopeasti aivan uudenlaisiin poikkeusajan hakumatkajärjestelyihin.

”Yhteistyökumppanimme maailmalla ovat puolestaan tehneet parhaansa, jotta lapset ovat saaneet tarvitsemansa hoidon ja pysyneet terveinä. Tämä on ollut ja on edelleen vaativa tehtävä lastenkotien henkilökunnalle tässä tilanteessa”, lisää Ojuva.

Otamme erittäin mielellämme uusia adoptionhakijoita Bulgariaan, Etelä-Afrikkaan, Intiaan, Kolumbiaan ja Thaimaahan.

Interpedian kautta saapuneet lapset 2018–2020:

BulgariaEtelä-AfrikkaIntiaKiinaKolumbiaTaiwanThaimaaYHT.
2020
2019
2018
5
23
10
1
3
6

1
2
8
9
6
2
2
1
3
14
3
19
52
28

Iältään lapset olivat saapuessaan 0–8-vuotiaita. Ikäryhmistä suurimmat olivat alle yksivuotiaat (5) ja yksivuotiaat (5).

Onnittelemme kaikkia perheitä!

Lisää tilastotietoja