AjankohtaistaKummiperhe vierailulla Thaimaassa

Kummiperhe vierailulla Thaimaassa

Meillä on ollut muutaman vuoden kummipoika Thaimaasta. Halusimme kummilapsen juuri Thaimaasta, koska omat poikamme on adoptoitu sieltä. Vietimme syksyn Thaimaassa, joten ajattelimme vierailun sopivan hyvin meidän ohjelmaamme. Vierailu järjestyikin hyvin Interpedian ja L.I.F.E.:n kautta.

Tapasimme projektin työntekijät Bangkokissa heidän toimistollaan. Lähdimme matkaan kohti Buriramin seutua yhdeksän hengen seurueella. Päivä kului matkaan ja iltapäivällä majoittauduimme hotelliin maaseudulla. Illalla kävimme vierailulla kahdessa projektin perheessä. Veimme heille tuliaisia Suomesta ja tutustuimme perheeseen. Molemmat kodit olivat todella vaatimattomia, mutta vastaanotto oli todella iloinen. Illallisen söimme koko seurueen voimin kauniin patoaltaan rannalla.

Thaimaa kummilapsi

Seuraavana aamuna lähdimme läheiselle koululle, jonne saapui 27 projektiin kuuluvaa lasta. Paikalle saapui myös oma kummipoikamme ja molemmat eilen tapaamamme tytöt. Lapset esittelivät itsensä ja kertoivat ikänsä ja missä käyvät koulua. Tämän jälkeen kummipoikamme toivotti meidät tervetulleiksi laittamalla meille keltaiset kukkaseppeleet kaulaan ja osoitti kunnioitusta antamalla jasmiiniseppeleet käteemme. Pidimme pienen puheen ja kiitimme lapsia. Tämän jälkeen lapset ryhtyivät virallisiin töihinsä, eli kirjoittivat kirjeitä kummeilleen, värittivät heille joulukortteja ja heistä otettiin kuvia kummeille.

Thaimaa kummilapsi

Lasten lähdettyä lähdimme vierailulle perheeseen, jossa oli projektiin kuuluvat veljekset. Heille oli juuri valmistunut harkoista muurattu betonilattiainen koti vanhan bambu-aaltopeltirakennuksen viereen.

Viimeisenä vierailimme kummipoikamme luona. Hän asui vanhan mummonsa kanssa. Kummipoikamme hoiti yksin taloutta. Hän kertoi, että hänellä menee päivittäin koulumatkaan tunti suuntaansa ja hän yrittää jatkuvasti löytää osa-aikaisia töitä kodin läheltä. Hänen muu perheensä oli töissä toisella paikkakunnalla. Poika oli tosi reipas ja sympaattinen ja tuntui ikävältä, ettei pysty auttamaan enempää. Hän kuitenkin kiitti tuesta ja sanoi sen auttavan paljon. Vierailun jälkeen me saimme kyydin hotellille, josta jatkoimme matkaamme seuraavana päivänä.

Vierailumme oli todella hyvin järjestetty, kattava ja meidät otettiin hyvin huomioon. Vierailumme oli saatu yhdistettyä projektin jaksottaiseen kummilasten tapaamiseen. Tiivis kahden päivän ohjelma oli vähän raskaskin lapsiperheelle, mutta näimme ja koimme paljon. Olemme tosi iloisia, että pääsimme vierailemaan kummipoikamme luona ja samalla tutustuimme projektiin laajemminkin. Kokemus oli unohtumaton ja nyt kummitoiminta tuntuu vieläkin läheisemmältä.

Thaimaa kummilapsi

Kummiperhe

Lue lisää Interpedian kehitysyhteistyöstä Thaimaassa

Voit tukea työtämme Thaimaassa kuukausilahjoittajana tai kummina