AjankohtaistaNepalin lapset tarvitsevat nyt apuamme!

Nepalin lapset tarvitsevat nyt apuamme!

Viikonloppu toi ikäviä uutisia Nepalista – rankkasateita, tulvia ja maanvyörymiä.

Saimme tilannetietoja yhteistyökumppaneiltamme:

Loo Niva

Loo Nivan toimisto on tulva-alueella, mutta henkilökunta ja pääkonttori ovat kunnossa. Tilanne Etelä-Lalitpurissa kehitysyhteistyön hankealueellamme Mahankalin ja Konjyosomen maaseutukunnissa on vakavampi. Alue on vielä erityksissä, sillä tiet ja muu infrastruktuuri ovat tuhoutuneet.

Etelä-Lalitpurissa on kuollut ainakin 40 ihmistä, osa heistä lapsia.

Monet perheet ovat menettäneet kotinsa, karjansa ja koko omaisuutensa. He tarvitsevat hätämajoitusta, ruokaa ja vaatteita.

Koulut eivät ole toimintakunnossa. Monet niistä ovat täysin tuhoutuneita. Lisäksi osa lapsista ja opettajista on vielä kateissa.

Taudit uhkaavat levitä ruuan, juomaveden ja terveydenhuollon puutteessa, ja lapset ovat tilanteessa kaikkein haavoittuvaisimpia.

Loo Nivan kenttähenkilökunta on turvassa, mutta heidän perheensä ovat kärsineet tulvista ja maanvyöryistä. Henkilöstö tekee silti nyt parhaansa kartoittaakseen alueen tilannetta tarkemmin.

Patan CBR

Vammaistyön kumppanimme Patan CBR:n toimisto ja päiväkeskus ovat kärsineet tulvavahinkoja. Aineelliset vahingot jäävät johtaja Loonibhah Chitrakarin mukaan suhteellisen pieniksi ja mikä tärkeintä: lapset, nuoret ja henkilökunta ovat turvassa.

CWISH

Interpedialla on CWISHin kanssa yhteinen Voimatytöt-hanke Sindhupalchowkissa. Tällä hetkellä tiedämme ainoastaan sen, että Sindhupalchowk on yksi pahimmin tulvista kärsineistä alueista. Odotamme lisätietoja.

Voit tukea tuhoista kärsineitä lapsiperheitä kauttamme: MobilePay-numerolla 97717 / Nepal.

Lahjoituksen voi tehdä myös Interpedian tilille FI32 2452 3800 0003 69, viitteeksi Nepal.
Lämmin kiitos!

Patan CBR:n työntekijät siivoavat päiväkeskuksen pihaa
Patan CBR:n työntekijät siivoavat päiväkeskuksen pihaa tulvan jäljiltä