AjankohtaistaInterpedian adoptiopalvelu jatkuu normaalisti

Interpedian adoptiopalvelu jatkuu normaalisti

Suomessa kansainvälisiä adoptioita hoitaa tällä hetkellä kaksi palvelunantajaa: Interpedia ry ja Pelastakaa Lapset ry.

Pelastakaa Lapset ry tiedotti tänään, että se lopettaa uusien asiakkaiden vastaanottamisen 1.1.2025 alkaen asiakasmäärän laskun ja yhteistyömaissa tapahtuneen kehityksen vuoksi.

Interpedia jatkaa kansainvälisten adoptioiden palvelunantajana, ja adoptiopalvelumme ottaa vastaan uusia adoptionhakijoita kuten ennenkin.

Interpedian kautta saapuneiden adoptiolasten määrä on pysynyt vakaana viime vuosina. Adoptiopalvelullamme on useita kohdemaita, ja yhteistyö niiden kanssa toimii hyvin.

Kohdemaissamme on edelleen tarvetta kansainvälisille adoptioille. Adoptio tarjoaa lapselle ja lasta toivoville vanhemmille mahdollisuuden perheeseen ja perheenlisäykseen.

Interpedia juhlii tänä vuonna 50-vuotista historiaansa. Järjestö on adoptioperheiden perustama ja aloitti kansainväliset adoptiot ensimmäisenä Suomessa. Kauttamme on saapunut Suomeen lähes 2 600 lasta.

Olemme erikoistuneet kansainvälisiin adoptioihin ja ne ovat merkittävä osa toimintaamme. Mahdollistamme jatkossakin kansainvälisiä sopimuksia noudattavat kansainväliset adoptiot ja tarjoamme tukea adoptioprosessin eri vaiheissa.

Adoptiotoiminnan muutoksista tiedotti tänään myös adoptiolautakunta: https://valvira.fi/-/adoptiolautakunta-seuraa-kansainvalisen-adoptiopalvelukentan-muutoksia