En månads mat åt ett daghemsbarn, Etiopien

12,00

Description

En månads mat åt ett daghemsbarn i Etiopien

Med din gåva får ett daghemsbarn en varm lunch och ett mellanmål varje vardag under en månads tid. Maten hjälper barnet att orka lära sig, att växa och att hållas friskt. Den mat om serveras i daghemmet är näringsrik basmat som man köper från ensamförsörjarnas kooperativ. På detta sätt stöder man också utkomsten för fattiga kvinnor. Serveringen av maten arrangeras kostnadseffektivt: barnens mammor kommer var och en i sin tur en gång per månad till daghemmet för att hjälpa till med matutdelningen.

I Etopien erbjuds inte dagvård för mindre bemedlade och många fattiga ensamförsörjare är tvungna att lämna sina små barn i otrygga förhållanden hemma under arbetsdagen. Arbetsdagen och arbetsresorna är långa och barnen blir i dagvård hos grannar, åldringar eller äldre syskon, som blir tvungna att avstå från sin egen skolgång för att sköta de yngre. Interpedias samarbetspartner Maedot ger en trygg uppväxtmiljö för de barn som är i riskzonen för att bli utslagna. Daghemmen är belägna i området Ketema i Addis Abeba och i småstaden Woliso och verksamheten är lämpad för små barn och stöder inlärningen hos dem.

När du beställt produkten kan du printa ut tack-kortet nedan eller eventuellt anteckna i beställningens kommentarfält om du vill ha kortet per post.

Du kan printa ut eller ladda kortet här

Bli månadsgivare eller fadder

Läs mer om Interpedias utvecklingssamarbete och fadderverksamhet i Etiopien