Vuoden 2020 aikana on Interpedian kautta saapunut Suomeen toistaiseksi yhdeksän adoptiolasta

Alkuvuoden 2020 aikana on kauttamme saapunut toistaiseksi yhdeksän adoptiolasta Suomeen. Lapset ovat saapuneet Etelä-Afrikasta, Intiasta, Kolumbiasta ja Thaimaasta.  Onnittelut kaikille perheille!

Viime vuonna tähän aikaan lapsia oli saapunut Suomeen Interpedian kautta 26, ja vuonna 2018 samaan aikaan saapuneita oli kahdeksan.

”Koronapandemia hidastaa nyt perheiden pääsyä hakumatkoille, mutta adoptiotyö jatkuu muilta osin. Joissakin kohdemaissamme tiukat sulkutilanteet ovat myös hidastaneet viranomaisprosesseja”, sanoo adoptiopalvelun päällikkö Salla Hari.

”On selvää jo nyt, että tänä vuonna eivät tilastot yllä viime vuoden tasolle, mutta jokainen kuluvan vuoden aikana adoptoitu lapsi on tärkeä ja odotettu. Tässä epävarmuuden tilassa toivomme sekä lasten että hakijaperheiden odotuksen jäävän kohtuulliseksi. Erikoisesta keväästä huolimatta uskomme, että kansainvälisiä adoptioita tarvitaan edelleen. Tässä epätäydellisessä maailmassamme on tulevaisuudessakin pysyvää perhettä ja kotia tarvitsevia lapsia”, pohtii toiminnanjohtaja Anja Ojuva.

Tällä hetkellä otamme mielellämme uusia hakijoita kaikkiin kohdemaihimme Taiwania lukuun ottamatta.

Vuoden 2020 aikana Interpedian kautta saapuneet adoptiolapset:

Bulgaria Etelä-Afrikka Intia Kiina Kolumbia Taiwan Thaimaa YHT.
1.7.2019 4 1 2 2 9

 

Kuva: Siiri Kyyrä

Lisätietoja:

Lapsiesitykset
Adoptiotilastoja
Adoptioprosessi
Adoptiomaat
Kysymyksiä adoptiosta