AjankohtaistaHaemme kehitysyhteistyön hankekoordinaattoria (määräaikainen sijaisuus)

Haemme kehitysyhteistyön hankekoordinaattoria (määräaikainen sijaisuus)

Interpedia on lapsen oikeuksia ja suojelua kansainvälisesti edistävä asiantuntijajärjestö. Toimintaamme kuuluvat kehitysyhteistyö, globaalikasvatus ja kansainväliset adoptiot.

Olemme tehneet kehitysyhteistyötä jo yli 40 vuoden ajan. Kehitysyhteistyömme edistää lapsen oikeuksia seitsemässä maassa, joista pääkumppanimaitamme ovat Nepal ja Etiopia. Työskentelemme sen puolesta, että jokaiselle lapselle kuuluva oikeus hyvään lapsuuteen toteutuisi mahdollisimman monen kohdalla.

Haemme kehitysyhteistyön hankekoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen 15.3.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan, 31.3.2024 saakka. Kyseessä on sijaisuus. Työ on kokoaikainen.

Toimistollamme Pasilassa työskentelee kymmenen henkeä. Hankekoordinaattori työskentelee osana Interpedian neljän hengen kehitysyhteistyötiimiä.

Työtehtäviin kuuluu:

 • Interpedian kolmen Nepalin ja kahden Etiopian kehitysyhteistyöhankkeen seuranta, hallinnointi ja raportoiminen ulkoministeriölle
 • uusien kehitysyhteistyöhankkeiden suunnittelu ja hakeminen ulkoministeriön kevään 2024 kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön hankehaun hakukierroksella
 • osallistuminen varainhankinnan, viestinnän ja globaalikasvatuksen työtehtäviin kehitysyhteistyötiimin osana sekä muihin järjestön yleisiin tehtäviin

Edellytämme:

 • kokemusta ulkoministeriön kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhankkeiden seurannasta ja hallinnoimisesta sekä hankesuunnittelusta ja hakemusten kirjoittamisesta
 • valmiutta matkustaa Nepaliin ja Etiopiaan
 • taloushallinnon kokemusta
 • kehityspolitiikan asiantuntemusta
 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi arvostamme:

 • kokemusta kehittyvistä maista
 • kokemusta lasten oikeuksien, erityisesti koulutuksen ja lastensuojelun, sekä vammaisten ihmisten oikeuksien aloilta

Etsimme henkilöä, joka on aikaansaava, huolellinen, joustava ja yhteistyökykyinen. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä analyysi- ja raportointitaitoja ja sujuvaa kirjallista ilmaisua. Palkkaus perustuu sosiaalialan järjestöjen työehtosopimukseen.

Lähetä hakemus ja ansioluettelo palkkatoiveineen 5.2.2023 mennessä osoitteeseen: ilona.kalliola@interpedia.fi. Haastattelut pyritään järjestämään 13.–17.2.2023 välillä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Interpedian kehitysyhteistyöpäällikkö Ilona Kalliola sähköpostitse sekä puhelimitse (+358 40 504 5243) ke 25.1. klo 13–14 ja ti 31.1. klo 10–11.

Lisätietoja Interpedian kehitysyhteistyöstä

Interpedian kehitysyhteistyön painopisteitä ovat lapsen oikeus koulutukseen, suojeluun ja riittävään elintasoon. Interpedialla on vuosina 2023-2024 kolme kehitysyhteistyöhanketta Nepalissa ja kaksi Etiopiassa.

Lapsen oikeus koulutukseen ja suojeluun – yhteisölähtöinen kouluhallinnon kehittämishanke Länsi-Nepalissa (2023-2026) vahvistaa lastensuojelu- ja koulutusjärjestelmiä sekä koulujen hallintoa Sudurpaschimin maakunnassa Nepalin Kaukolännessä. Tavoitteena on vahvistaa haavoittuvassa asemassa olevien lasten oikeutta koulutukseen ja suojeluun.

Haavoittuvassa asemassa olevien lasten oikeus koulutukseen ja suojeluun (2021-2024) -hanke edistää etenkin tyttöjen, vammaisten ja kastittomien lasten oikeutta koulutukseen Nepalin Etelä-Lalitpurin kahdessa maaseutukunnassa ja provinssitasolla. Työtä tehdään kunta- ja provinssitason valtuutettujen, opetus- ja sosiaalitoimen, opettajien, rehtoreiden, oppilaiden, yhteisöjohtajien ja vanhempien kanssa.

Voimatytöt -hanke (2023-2026) edistää sukupuolten tasa-arvoa ja vähentää syrjintää edistämällä haavoittuvassa asemassa olevien tyttöjen oikeuksia Nepalin Balefin ja Sunkoshin maaseutukunnissa. Alueella tytöt kohtaavat usein syrjintää, mikä voi johtaa koulun keskeyttämiseen, lapsiavioliittoihin ja ihmiskauppaan. Hankkeessa vahvistetaan oikeudenhaltijoiden ja vastuunkantajien kapasiteettia sekä parannetaan lastensuojelumekanismeja ja koulujen oppimisympäristöjä yhdessä paikallishallinnon, koulutus- ja sosiaalitoimen, opettajien, koulujen johtokuntien, vanhempainyhdistysten, vanhempien ja yhteisöjohtajien kanssa.

Kestävien inkluusio- ja kuntoutusratkaisujen kehittäminen Chilgan vammaisille lapsille -hanke (2021-2024) Etiopiassa luo kestäviä ratkaisuja vammaisten lasten osallistumiseen ja kuntoutukseen Gondarin alueella Chilgassa. Vammaisten lasten oikeudet toteutuvat Etiopiassa huonosti ja vammaisuus on merkittävä syy sosiaaliseen ja taloudelliseen osattomuuteen. Hankkeen tavoitteena on saada vammaiset lapset toimivien terveys-, kuntoutus-, koulutus- ja työllistymistä edistävien palvelujen piiriin, ja tehdä yhteisöistä inklusiivisempia vammaisille lapsille perheineen.

Oikeus hyvään lapsuuteen – vammaisten lasten oikeuksien ja inkluusion edistäminen vastuunkantajia sitouttamalla -hanke (2023-2026) Etiopian Bishoftun, Dukemin ja Gelanin kaupungeissa Oromian alueella edistää Etiopian vammaisten lasten oikeuksien toteutumista, jotta he voivat nauttia tasapainoisesta lapsuudesta, turvallisesta kasvuympäristöstä ja laadukkaasta koulutuksesta. Hanke tavoittaa noin 480 vammaista lasta, 200 vanhempaa/huoltajaa, 14 koulua, 10 esikoulua, 250 opettajaa, yli 15 000 yhteisön jäsentä, terveydenhuollon työntekijöitä, viranomaisia ja yhteisöjohtajia.

Lisätietoa Interpedian kehitysyhteistyöhankkeista