Uusi oppimateriaali kouluille

IMG_7969 copy

Miksi kaikki lapset eivät pääse kouluun? Miksi monet lapset joutuvat tekemään töitä koulunkäynnin sijaan?

Näitä kysymyksiä pohditaan Interpedian tänä syksynä tuottamassa Erilaiset päivät -oppimateriaalissa, joka pohjautuu samannimiseen videoon. Oppimateriaali koostuu alakouluikäisille suunnatuista toiminnallisista harjoituksista, joilla voidaan työstää lapsen kehitystasolle sopivalla tavalla videosta nousevia ajatuksia. Oppimateriaalin avulla opettajat tai ohjaajat voivat koostaa työpajan, jonka aluksi katsotaan Erilaiset päivät – video (n.10min) ja sen jälkeen materiaalivihkosta voidaan valita ryhmälle sopivat harjoitukset.

”Kuvasimme syksyllä 2014 Nepalissa videon, joka kertoo kahden 12-vuotiaan lapsen, koululaisen ja lapsityöläisen, arkipäivästä. Halusimme tuottaa sen rinnalle oppimateriaalin, joka tukee videon käsittelyä koulussa tai muissa lapsiryhmissä. Pääpaino materiaalissa on erilaisissa toiminnallisissa harjoituksissa, joissa lapset pääsevät pohtimaan lapsen oikeuksiin liittyviä teemoja”, kertoo hanketta koordinoiva Interpedian järjestösuunnittelija Minna Ala-Orvola.

Video sekä oppimateriaali löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi ja ne ovat vapaasti käytettävissä globaalikasvatustarkoitukseen. Oppimateriaali ja video on tuotettu ulkoasiainministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuella.

Oppimateriaali suomeksi (pdf)

Oppimateriaali ruotsiksi (pdf)

Lisätietoja Interpedian globaalikasvatuksesta täältä tai järjestösuunnittelija Minna Ala-Orvolalta, minna.ala-orvola(at)interpedia.fi