Tänä vuonna Interpedian kautta Suomeen on saapunut 26 adoptiolasta

Voimme lähettää hakemuksia nyt kaikkiin kontaktimaihimme

Interpedian adoptiopalvelussa on ollut työntäyteinen ja vilkas kesä. Suomeen on saapunut 1.1–15.8.2017 välisenä aikana 26 Interpedian kautta adoptoitua lasta. Iältään lapset ovat olleet 0–6-vuotiaita. Suurin osa heistä on ollut alle kolmevuotiaita. Eniten on saapunut lapsia Etelä-Afrikasta (12) ja Kolumbiasta (5). Saapuneiden lasten joukossa on myös ensimmäinen Taiwanin uudelta kontaktiltamme adoptoitu lapsi.

”Tilanne kansainvälisessä adoptiopalvelussamme on tällä hetkellä oikein hyvä ja otamme mielellämme uusia hakijoita kaikkiin kontaktimaihimme”, kertoo adoptiopalvelun päällikkö Salla Hari.

Tällä hetkellä Interpedia tekee adoptioyhteistyötä Bulgarian, Etelä-Afrikan, Intian, Kiinan, Kolumbian, Taiwanin ja Thaimaan kanssa.

Osassa adoptiokontakteista adoptionhakijat odottavat ensin Suomessa hakemuksen lähettämisvuoroa ja osaan kontakteista voi hakemuksen lähettää heti. Odotusajat vaihtelevat paljon, muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen, riippuen adoptioon vapautuvista lapsista ja adoptionhakijoiden valmiuksista. Adoptiotyö on nykyään hyvin räätälöityä ja prosessissa pyritään varmistamaan lapsen tarpeiden ja perheen voimavarojen kohtaaminen mahdollisimman hyvin.

”Vaikka kuinka olisi valmistautunut lapsiesityksen tuloon henkisesti, vei se kuitenkin jalat alta. Hetki on niin käsittämätön ja koko odotusaika ja sen epävarmuus unohtuu saman tien”, kertoo vastikään lapsiesityksen saanut adoptio-odottaja.

Uutena vaihtoehtona Interpedian kontakteissa on Intian adoptioiden tietokantajärjestelmän eli Caringsin perusohjelma. Tähän mennessä olemme toimineet Intiassa Caringsin erityistarpeisten lasten ohjelman kautta.

Interpedian kautta saapuneet lapset 2017:

Bulgaria Etelä-Afrikka Intia Kiina Kolumbia Taiwan Thaimaa YHT.
2017 12 3 4 5 1 1 26

Lisää tilastotietoja