Hur känns det att bli mamma?

Vi frågade två nyblivna adoptivmammor om hur det känns att bli en mamma efter väntan och längtan. Vi önskar er en riktigt trevlig morsdag!

 

”En måndag i Februari, ute på Indiens landsbygd, blev jag mamma. Den dagen är laddad med så mycket förväntningar, glädje, lite skräck och stor förväntan, att när det äntligen sker, så är det som en torktumlare av känslor, allt på en gång, huller om buller. Det är en härlig känsla att äntligen förenas och bli en familj, lära känna sitt barn och börja bygga en egen vardag och ett gemensamt liv. Men det har också fört med sig osäkerhet om hur man klarar sig som mamma, skuldkänslor för att man inte är så bra som man kanske föreställt sig eller hoppats och mycket att vänja sig vid när livet blir helt annorlunda.

Det har tagit en tid att vänja sig vid att man faktiskt kallas mamma och är plötsligt någons mamma. Eftersom man försökt förbereda sig på alla möjliga scenarier, så känns det ändå som om allting gått över förväntningarna. Mitt liv har ändrats totalt och är så glad för det.”

Mamma

 

”Det är tidig morgon, värmen slår emot en och sköna latinska rytmer hörs från en bar. Vi är på väg till domstolen i La Mesa för att få vår sentencia-domstolsbeslutet på att vi blir vår lilla Ögonstens föräldrar. Vi har lyckan att få en sentencia för andra gången, för för fyra år sedan fick vi vår första son, som nu plötsligt blivit storebror!

Väntan på det där Samtalet, på att få uppleva föräldraskapet, på att sluta längta är ofta lika lång som oändligheten. Periodvis riktigt tuff. Men sluta inte upp med att vänta och längta! Gör bara längtan och väntan lite behagligare för dig själv, lev livet och stanna inte upp! Njut av stunden och fyll din vardag med händelser som betyder just för dig något. Skratta, gråt och låt känslorna leva, men låt dem inte ta över helt och hållet.

Varje dag som går, är närmare till dagen då samtalet kommer, det samtalet som du aldrig är förberedd på, som kastar om ens liv och som gör slut på den eviga väntan och längtan

Med önskan om en riktigt fin Morsdag!”

Tacksam & lycklig mamma till 2 söner

morsdagLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *