En fadderfamilj besökte Thailand

”Vi har i några år varit fadderfamilj till en pojke i Thailand. Vi ville ha ett fadderbarn just från Thailand eftersom våra egna söner är adopterade därifrån. Vi tillbringade hösten i Thailand, så vi tänkte att ett besök passar bra in i vårt program.

Vi träffade projektarbetarna i Bangkok på deras kontor. Så gav vi oss av till Buriram, ett sällskap på nio personer. Resan tog nästan hela dagen och på eftermiddagen inkvarterade vi oss på ett hotell på landsbygden.

På kvällen besökte vi två projektfamiljer. Vi gav dem små gåvor från Finland och bekantade oss med familjerna. Båda hemmen var verkligen anspråkslösa men mottagandet var mycket glatt. Hela sällskapet åt kvällsmat på stranden vid en vacker dambassäng.

Thaimaa kummilapsi

Följande morgon gav vi oss iväg till en närbelägen skola och fick träffa 27 barn som är med i projektet. Också vårt eget fadderbarn kom till skolan, liksom de två flickor som vi träffat föregående kväll. Barnen presenterade sig, talade om hur gamla de var och berättade i vilken skola de gick. Efter det önskade vår faddergosse oss välkomna genom att hänga gula blomsterkransar kring halsen på oss och visade sin högaktning genom att överräcka jasminkransar att fästa på armen. Vi höll ett litet tal och tackade barnen. Efter det tog barnen itu med sin ”officiella” uppgift: de skrev brev åt sina faddrar, färglade julkort åt dem och ställde upp för foton som skulle skickas till faddrarna.

Thaimaa kummilapsi

När barnen gett sig av besökte vi en familj där två bröder omfattas av fadderprogrammet. Deras nya hem, som hade golv murat av betongblock, hade just blivit färdigbyggt invid det gamla hemmet av bambu och korrugerad plåt.

Till sist besökte vi vårt eget fadderbarn. Han bodde med sin gamla mormor och skötte hushållet ensam. Han berättade, att han har en timmes väg till skolan och en timmes väg hem igen, och att han hela tiden försöker hitta deltidsarbete i närheten av hemmet. Resten av hans familj arbetade på annan ort. Pojken var mycket rask och sympatisk, och det kändes tråkigt att inte kunna hjälpa honom mer än vi gör. Han tackade emellertid för stödet och sade att det är till stor hjälp.

Vårt besök var mycket välarrangerat och täckande och vi blev väl mottagna. Man hade lyckats kombinera vårt besök med projektets träff för fadderbarnen. På det sättet fick vi se och uppleva mycket.

Vi är verkligen glada över att ha fått besöka vårt fadderbarn och över att vi samtidigt fick bekanta oss närmare med projektet. Upplevelsen var oförglömlig och nu känns fadderverksamheten ännu angelägnare än förr.”

Thaimaa kummilapsi

Familjen träffar fadderprogrammets barn

 

Fadderfamilj

 

Läs mer om Interpedias utvecklingssamarbete i Thailand

Vill du påverka de här barnens liv genom att bli månadsgivare? Läs mer

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *