Pohjoismainen adoptiokonferenssi keräsi asiantuntijat yhteen

28.-30.9.2017 Helsingissä pidettiin Pohjoismaisen adoptioneuvoston (Nordic Adoption Council, NAC) kokous ja seminaari, joka kokosi adoptiokentän toimijoita kaikista Pohjoismaista. Järjestämisvuoro vaihtuu Pohjoismaalta toiselle ja tänä vuorona järjestämisvuorossa olivat NAC:n suomalaiset jäsenjärjestöt eli Interpedia ry, Pelastakaa Lapset ry, Helsingin kaupungin sosiaalivirasto ja Adoptioperheet ry.

”Konferenssin järjestäminen oli suuri ponnistus järjestelyihin osallistuneilta järjestöiltä, mutta ylitimme jopa kaikki odotukset! Seminaaripäivä olikin loppuunmyyty jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Kiitos kuuluu jäsenjärjestöistä koostuneelle hyvin toimineelle järjestelytiimille!”, kommentoi järjestösuunnittelija Minna Ala-Orvola Interpediasta.

Konferenssin kaikille avoimen seminaarin aiheena olivat kansainvälisen adoption ajankohtaiset ilmiöt, erityisesti sosiaalinen media ja miten se vaikuttaa vaikkapa juurien etsintään. NAC-konferenssi saikin paljon kiitosta paitsi hienosti sujuneista järjestelyistä myös laadukkaasta ja ajankohtaisesta ohjelmasta.

Pohjoismaisella adoptioyhteistyöllä on jo pitkät perinteet. Ennen varsinaisen pohjoismaisen adoptioneuvoston perustamista pohjoismaiset kollegat kokoontuivat 1970-luvulla mm. Tanskassa sekä Interpedian koolle kutsumina Vaasassa vuonna 1981. NAC perustettiin virallisesti vuonna 1995.

”Pohjoismainen yhteistyö auttaa minua ihan jokapäiväisessä työssäni. Kokemuksia ja tietoja eri kontaktimaiden tilanteesta vaihdetaan hyvässä hengessä ja samalla voidaan oppia toisilta järjestöiltä. Vuosittaisissa tapaamisissa on hienoa nähdä kollegoita ja kuulla muiden pohjoismaiden adoptiotilanteesta”, kertoo Interpedian adoptiovastaava ja NAC:n hallituksen tuore varapuheenjohtaja Marika Elmeranta.

NAC-jäsenjärjestöjen kokouksessa valittiin myös uusi hallitus ja puheenjohtaja seuraavaksi toimikaudeksi. Neuvoston puheenjohtajaksi valittiin Pelastakaa Lapset ry:n kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö Irene Pärssinen-Hentula ja varapuheenjohtajaksi Marika Elmeranta Interpediasta. Interpedia onnittelee uutta puheenjohtajistoa ja toivottaa intoa yhteistyöhön!

Lue lisää seminaaripäivän ohjelmasta.

Tiedote: Pohjoismailla on hyvät edellytykset vastaanottaa adoptiolapsia