Otamme mielellämme lisää adoptionhakijoita Thaimaahan

Otamme erittäin mielellämme uusia adoptionhakijoita Thaimaahan. Interpedialla on vuodelle 2019 kymmenen kiintiöhakemuspaikkaa ja kiintiössä on vielä hyvin tilaa. Thaimaan kontaktimme Department of Children and Youth eli DCY on Interpedian pitkäaikainen adoptiokontakti, jonka kanssa yhteistyö sujuu hyvin.

Tänä vuonna on toistaiseksi Interpedian kautta saapunut Suomeen kahdeksan lasta Thaimaasta ja viisi perhettä on parhaillaan hakumatkalla.

DCY:n adoptiokeskuksen kiintiöhakijoiksi sopivat lapsettomat avioparit tai perheet, joissa on enintään kaksi lasta. Yksinhakijoiden hakemuksia voidaan lähettää Thaimaahan rajoitetusti kiintiön ulkopuolella.

Thaimaan kiintiössä voi toivoa 0–4-vuotiasta lasta, kiintiön ulkopuolella voi lähettää hakemuksia, joissa toivotaan yli 4-vuotiasta tai erityistarpeista lasta. Thaimaa on hyvä vaihtoehto monenlaisille hakijoille, myös leikki-ikäistä, vanhempaa lasta tai sisaruksia toivoville. Kaikilla lapsilla voi olla jokin lievä taustaan tai fyysiseen terveyteen liittyvä erityistarve.

DCY:n virallinen odotusaika-arvio on tällä hetkellä keskimäärin kaksi vuotta. Viime aikoina odotusajat ovat vaihdelleet kahden ja kolme vuoden välillä. Saapuneet lapset ovat olleet iältään 1,5–5-vuotiaita.

Suomeen saapuvat adoptiolapset asuvat DCY:n ylläpitämissä lastenkodeissa tai joskus myös niiden alaisuudessa toimivissa sijaisperheissä. Suurin osa Interpedian kautta saapuneista lapsista on Bangkokin lähistöllä olevista Rangsitin, Phyathain ja Pakkredin lastenkodeista. Näiden lisäksi lapsia on viime aikoina tullut myös Pohjois- ja Koillis-Thaimaasta. Lapset saavat lastenkodeissa hoitoa ja huolenpitoa pienissä ryhmissä.

Hakumatkalle Thaimaahan lähdetään tavallisesti noin kolmen viikon kuluttua lapsiesityksen saamisesta. Hakumatka kestää yleensä neljä viikkoa.

Lisätietoja Thaimaan adoptioista voi kysyä adoptiovastaava Eija Kiiskiseltä: eija.kiiskinen(at)interpedia.fi, 050-469 9911.

Lue lisää Thaimaan adoptioista

Adoptioprosessi

Adoptiotilastoja (Saapuneet lapset)

Adoption kustannukset

Adoptioinfot