Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus Interpedialle

Haluan jättää perinnöksi mahdollisuuden hyvään lapsuuteen.

Testamentilla voit toteuttaa itsellesi tärkeitä arvoja jättämällä omaisuutesi tai osan siitä yhteisölle, joka toimii arvostamiesi asioiden hyväksi ja jonka tekemää työtä arvostat.

Voit kohdistaa lahjoituksesi sinulle läheisessä maassa tehtävään kehitysyhteistyöhön tai kummityöhön, tai yleensä Interpedian työhön, jolloin käytämme sen siellä, missä on eniten tarvetta. Jos haluat kohdistaa lahjoituksen tiettyyn kohteeseen, autamme sinua mielellämme muotoilemaan ilmaisun siten, että se tarkasti vastaa tahtoasi.

Miksi, miten ja millainen testamentti?

Rintaperillisillä on aina halutessaan oikeus lakiosaansa eli yhteensä puoleen omaisuudesta. Mikäli perillisiä ei ole eikä testamenttia ole tehty, omaisuus siirtyy kokonaisuudessaan valtiolle.

Yleishyödylliset yhteisöt, jollainen myös Interpedia on, on vapautettu perintöverosta, joten testamenttilahjoitus tukee toimintaamme täysimääräisenä.

Testamenttilahjoitus voi olla yhtä hyvin pieni kuin suurikin summa. Rahan lisäksi voit testamentata esimerkiksi kiinteistöjä.

Testamentin tulee täyttää tietyt muoto- ja sisältövaatimukset. Esimerkiksi pankeista tai lakimiehiltä saat apua testamentin muotoilussa. Näin varmistat toiveidesi täsmällisen toteutumisen täytäntöönpanovaiheessa.

Testamentti on tekijän yksityisasia, joten sen tekijällä on oikeus tehdä muutoksia testamenttiin aina halutessaan tai peruuttaa se kokonaan.

Lahjoitus Interpedialle?

Interpedia tekee työtä seitsemässä maassa lasten oikeuksien paremman toteutumisen puolesta. Käytännön toteutuksesta vastaavat paikalliset yhteistyöjärjestöt. Keskiössä on lapsen oikeus koulutukseen, turvalliseen kasvuympäristöön sekä oikeuteen olla lapsi. Hyvä lapsuus on lapsen oikeus. Suurin este tämän oikeuden toteutumiselle on köyhyys ja sen lukuisat lieveilmiöt.

Ihmisoikeuksien toteutuminen ja äärimmäisen köyhyyden ja toivottomuuden muuttuminen mahdollisuudeksi tapahtuu lapsi ja perhe kerrallaan. Jokaisella lahjoituksella on suuri merkitys, sillä pitkäjänteinen työ on ainoa vaihtoehto köyhyyden vähentämiseen.

Työssämme yhdistyvät ruohonjuuritason ihmisläheinen työ ja asiantunteva, ammatillinen hallinto ja toteutus.

Kumppanijärjestömme, etiopialaisen Maedotin johtaja kertoi meille pojasta, jonka äiti tuli kriisin keskellä heidän luokseen pyytämään apua: Poika oli aliravittu, hänellä ei ollut kenkiä, hänellä ei ollut mitään. Hänen isänsä oli kuollut ja äitikin sairasteli. Kukaan ei uskonut hänen pääsevän kouluun. Me pystyimme kuitenkin auttamaan häntä. Nyt poika on 21-vuotias ja opiskelee lääketiedettä Mekelen yliopistossa. Hän aikoo valmistuttuaan auttaa köyhimmistä köyhimpiä.”

 

Lisätietoja saat puhelimitse tai sähköpostilla:

Kehitysyhteistyöpäällikkö Ilona Kalliola

kummi@interpedia.fi

+358 40 504 5243