Testamenttilahjoitus

Kun haluat jättää perinnöksi mahdollisuuden hyvään lapsuuteen

Testamentilla voit toteuttaa itsellesi tärkeitä arvoja jättämällä omaisuutesi tai osan siitä yhteisölle, joka toimii arvostamiesi asioiden hyväksi ja jonka tekemää työtä arvostat.

Interpedian kautta voit kohdistaa lahjoituksesi sinulle läheisessä maassa tehtävään työhön tai Interpedian työlle yleisesti, jolloin ohjaamme lahjoituksesi sinne, missä sille on eniten tarvetta. Jos haluat kohdistaa lahjoituksen tiettyyn kohteeseen, autamme sinua mielellämme muotoilemaan ilmaisun siten, että se tarkasti vastaa tahtoasi.

 

Miksi, miten ja millainen testamentti?

Rintaperillisillä on aina halutessaan oikeus lakiosaansa eli yhteensä puoleen omaisuudesta. Mikäli perillisiä ei ole eikä testamenttia ole tehty, omaisuus siirtyy kokonaisuudessaan valtiolle.

Yleishyödylliset yhteisöt kuten Interpedia on vapautettu perintöverosta, joten testamenttilahjoitus tukee toimintaamme täysimääräisenä.

Testamenttilahjoituksen suuruus voi vaihdella ja Interpediassa arvostamme niin pieniä kuin suuria lahjoituksia. Rahan lisäksi on mahdollista testamentata myös esimerkiksi kiinteistöjä.

Testamentin tulee täyttää tietyt muoto- ja sisältövaatimukset. Saat apua testamentin muotoilussa esimerkiksi pankeista tai lakimiehiltä. Näin varmistat toiveidesi täsmällisen toteutumisen täytäntöönpanovaiheessa.

Testamentti on tekijän yksityisasia, joten sen tekijällä on oikeus tehdä muutoksia testamenttiin aina halutessaan tai peruuttaa se kokonaan.

 

Lahjoitus Interpedialle?

Interpedia tekee työtä seitsemässä maassa lasten oikeuksien puolesta. Käytännön toteutuksesta vastaavat paikalliset yhteistyöjärjestöt. Keskiössä on lapsen oikeus koulutukseen, turvalliseen kasvuympäristöön sekä oikeuteen olla lapsi. Hyvä lapsuus on lapsen oikeus.

Lue lisää Interpedian kehitysyhteistyön toimintaperiaatteista

 

”Kumppanijärjestömme, etiopialaisen Maedotin johtaja kertoi meille pojasta, jonka äiti tuli kriisin keskellä heidän luokseen pyytämään apua: Poika oli aliravittu, hänellä ei ollut kenkiä, hänellä ei ollut mitään. Hänen isänsä oli kuollut ja äitikin sairasteli. Kukaan ei uskonut hänen pääsevän kouluun. Me pystyimme kuitenkin auttamaan häntä. Nyt poika on 21-vuotias ja opiskelee lääketiedettä Mekelen yliopistossa. Hän aikoo valmistuttuaan auttaa köyhimmistä köyhimpiä.”

 

Lisätietoja testamenttilahjoituksesta saat puhelimitse tai sähköpostilla:

Järjestösuunnittelija Jenni Ahde

kummi@interpedia.fi

(09) 2727 060