Nepal

Kummien tuella ja hankkeilla koulutusta ja suojelua nepalilaisille lapsille

Nepal on yksi maailman köyhimmistä maista, jossa lasten oikeuksien parantamiseksi on vielä paljon työtä tehtävänä. Erityisen haavoittuvassa asemassa Nepalissa ovat tytöt, vammaiset ja kastittomat lapset.

Laadukasta koulutusta lapsille

Lähes kaikki lapset, vammaisia lapsia lukuunottamatta aloittavat koulun, mutta tyttöjen ja kastittomien lasten koulunkäynti päättyy usein jo 5. luokan jälkeen. Vammaisista lapsista vain murto-osa edes aloittaa koulunkäynnin.

Teemme kumppaniemme Loo Nivan ja Patan CBR:n kanssa työtä tyttöjen, alakastisten ja vammaisten lasten koulunkäynnin edistämiseksi Nepalin syrjäisillä maaseutualueilla, jotta kaikki lapset saisivat suorittaa oppivelvollisuutensa 10-luokkaan asti. Kehitysyhteistyöhankkeissa tehdään myös työtä koulujen ja paikallisten opetusviranomaisten kanssa, joiden avulla parannetaan pitkäjänteisesi kouluympäristöä lapsiystävällisemmäksi ja turvallisemmaksi.

Nepalissa koulutus on ilmaista, mutta koulupuvut ja välineet täytyy hankkia itse. Interpedian kumppanin Loo Nivan Kathmandun alueen kummiohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulutusta.

Lue lisää työstämme lasten koulutuksen parantamiseksi Nepalissa

Kuntoutusta ja koulutusta vammaisille lapsille

Vammaisten asema Nepalissa on haavoittuvainen ja suuri osa vammaisista lapsista ei pääse kouluun. Vammaisia lapsia voidaan pitää piilossa, eivätkä he saa tarvitsemaansa hoitoa tai kuntoutusta.

Kumppanijärjestömme Patan CBR tekee valistustyötä, jotta vanhemmat ovat valmiita hakemaan lapsilleen kuntoutusta ja turvaamaan lastensa koulutuksen. Yhteisöpohjaisen kuntoutuksen avulla lapset kuntoutetaan ja pääsevät osaksi yhteisöä. Järjestön Patanin keskustoimistolla lapsille tarjotaan myös päivähoitoa, kouluopetusta ja käden taitojen kehittämistä sekä fysioterapiaa.

Lue lisää työstämme vammaisten lasten aseman parantamiseksi Nepalissa

Vaikuttamistyötä lastensuojelun puolesta

Lapsilla on oikeus suojeluun. Lapsityön käyttö, väkivalta ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat osa liian monen lapsen arkea Nepalissa.

Yhdessä paikallisen kumppanimme CWISHin kanssa kehitimme 2016-18 Nepalin lastensuojelua, jotta lastensuojelurikkomukset tulisivat näkyviin ja viranomaisten kyky reagoida lastensuojelutapauksiin vahvistuisi. Tällä hetkellä tuemme kumppanin työtä lapsityöläisten olojen ja oikeusturvan parantamiseksi.

Viestintäkampanjamme Kenen äänellä? Unelmana Nepal ilman lapsityötä kertoo nepalilaisten järjestövaikuttajien työstä lapsityön vähentämiseksi sekä entisten ja nykyisten lapsityöläisten tarinoita elämästään.

Lue lisää työstämme lastensuojelun kehittämiseksi Nepalissa

Tule kuukausilahjoittajaksi tai kummiksi!

Kuukausilahjoittajana voit valita, mitä seuraavista ohjelmista tuet Nepalissa:

  • Lasten koulutusohjelma – Loo Niva
  • Lapsityöläiset ja lastensuojelu – CWISH
  • Vammaisten lasten tukiohjelma – Patan CBR

 

Kummina saat oman nimetyn kummilapsen:

  • Kummilasten koulutusohjelma  – Loo Niva

Liity kummiksi tai kuukausilahjoittajaksi, tee lahjoitus tai osta eettinen lahja lahjakaupastamme. Kiitos tuestasi jo etukäteen!

 

Lähde vapaaehtoiseksi Nepaliin

Tarjoamme motivoituneille vapaaehtoisille mahdollisuuden lähteä Nepaliin vapaaehtoistöihin, edistämään Interpedian ja kumppanijärjestöjen tekemää työtä, kartuttamaan työkokemustaan ja hankkimaan uusia kokemuksia. Vapaaehtoistyö tarjoaa henkilökohtaisen ikkunan kehityskysymyksiin, kehitysmaiden arkeen ja kansalaisjärjestöjen maailmaan.

Kiinnostuitko? Lue lisää vapaaehtoistyöstä Nepalissa.

Lue lisää kumppaniemme työstä Nepalissa