Vapaaehtoistyö Nepalissa

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Nepalissa? Etsimme vapaaehtoistyöntekijöitä Nepaliin vuodelle 2022 kahteen kumppanijärjestöömme.

Interpedia tarjoaa motivoituneille vapaaehtoisille mahdollisuuden lähteä Nepaliin vapaaehtoistöihin edistämään Interpedian ja kumppanijärjestöjen tekemää työtä, kartuttamaan työkokemustaan ja hankkimaan uusia kokemuksia.

Vapaaehtoistyö tarjoaa henkilökohtaisen ikkunan kehityskysymyksiin, kehitysmaiden arkeen ja kansalaisjärjestöjen maailmaan.

Interpedialla ja kaikilla Nepalin kumppanijärjestöillä on pitkä kokemus vapaaehtoistyöntekijöistä ja vapaaehtoisella on mahdollisuus osallistua Interpedian toimintaan Suomeen palattuaan.

Vapaaehtoisohjelman tavoitteena on vahvistaa kumppanijärjestöjen työtä sekä organisatorista oppimista. Vapaaehtoiset toimivat linkkinä yhteistyökumppaneiden välillä ja hyödyttävät molempien työtä. Vapaaehtoistyöhön sisältyy myös tiedotusta ja materiaalin tuottamista Suomeen päin.

Mitä vapaaehtoiselta vaaditaan?

Voit hakea vapaaehtoiseksi, jos olet:

  • vähintään 22-vuotias
  • oma-aloitteinen ja joustava
  • kiinnostunut työskentelemään lasten oikeuksien ja koulutuksen tai lastensuojelun parissa nepalilaisessa kansalaisjärjestössä
  • valmis lähtemään ja työskentelemään Nepalissa noin viisi kuukautta

 

Ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua, mutta vapaaehtoinen maksaa itse kaikki kulunsa. Vapaaehtoistyötä harkitessa on hyvä ottaa huomioon ainakin seuraavat kulut: lennot, majoitus, viisumi, rokotukset ja lääkkeet, ruokakulut ja vakuutus.

Interpedia järjestää vapaaehtoisille tapaamisia ja perehdytyksen ennen lähtöä.

Vapaaehtoistyö Nepalissa -esite

Näin haet paikkaa

Hae paikkaa täyttämällä englanninkielinen hakulomake ja lähettämällä se osoitteeseen jenni.ahde(at)interpedia.fi. Interpedia päättää yhdessä Nepalin kumppanijärjestön kanssa valittavasta vapaaehtoisesta.

Lisätietoja antaa Interpedian järjestösuunnittelija Jenni Ahde, jenni.ahde(at)interpedia.fi

Vapaaehtoiskohteet Nepalissa

Interpedia tekee Nepalissa yhteistyötä kolmen eri kumppanijärjestön kanssa. Vuonna 2022 haemme vapaaehtoisia ensisijaisesti Patan CBR:lle ja Loo Nivalle. Mahdollisuuteen lähteä vapaaehtoiseksi vaikuttaa myös koronapandemian kehittyminen Nepalissa ja muualla maailmassa.

Loo Niva Child Concern Group ja Patan Community Based Rehabilitation (Patan CBR) toteuttavat Katmandun laakson alueella hanketta, jossa kehitetään yhteistyökoulujen opetusta, luodaan lapsiystävällinen oppimisympäristö ja tuetaan vammaisten lasten koulutusta.

Children and Women in Social Service and Human Rights -järjestön (CWISH) toiminta keskittyy lapsityöläisyyden vastaiseen työhön ja lapsityöläisten aseman parantamiseen.

Lue lisää vapaaehtoisen tehtävistä ja aiempien vapaaehtoisten kokemuksista

Tutustu myös

Interpedian vapaaehtoiseksi

Kuva: Abhishek Thapa