Etelä-Afrikka

Kummilapsi Etelä-Afrikasta: Plastic Cityn slummin lapset tarvitsevat apuasi

Plastic Cityn slummissa Pretoriassa lähes 7 000 ihmistä, joukossa satoja pieniä lapsia, asuu vaikeissa oloissa pienellä alueella, pahvista, muovista ja aaltopellistä kyhätyissä hökkeleissä.

Vaikka Etelä-Afrikan talous on kasvanut nopeasti, väestön enemmistö elää köyhyydessä ja maassa on korkeat työttömyys- ja rikollisuusluvut. Plastic Cityn perheet ovat paperittomia siirtolaisia naapurimaista ja köyhiä eteläafrikkalaisia, joilla ei ole muutakaan paikkaa mihin asettua.

Plastic Cityn asukkaat elävät ilman juoksevaa vettä, viemäröintiä tai jätehuoltoa. Alueella on paha rottaongelma ja hökkelikylässä on riehunut myös tulipaloja, joten alue on erityisen vaarallinen lapsille.

Ihmiset elävät toivottomissa oloissa ja vastasyntyneitä pieniä vauvoja on löytynyt hylättynä alueen liepeiltä.

Tarvitsemme uusia kuukausilahjoittajia ja kummeja

Tuellasi toimitamme Plastic Cityn lapsiperheille ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita. Järjestämme lapsille pääsyn lääkäriin ja tuemme päiväkodin ja esikoulun toimintaa alueella, jotta lapset pääsevät aloittamaan koulunkäynnin. Lahjoituksesi Plastic Cityn lapselle tukee koko perhettä ja yhteisöä.

Tule kuukausilahjoittajaksi tai kummiksi – Plastic Cityn slummista on mahdollista saada myös nimetty kummilapsi. Lisätietoa kummiudesta löydät täältä.

Muita tapoja tukea Plastic Cityn lapsia:

Lue lisää