Viidakkotohtori

20,00

Kuvaus

Viidakkotohtori on realistinen ja tarkkasanainen kuvaus Sambian syrjäiseltä maaseudulta. Vuosina 1987-1993 Luangwajoen laaksossa työskennellyt Jari Vainio kertoo päiväkirjamerkinnöissään, miten nuori suomalaislääkäri sopeutuu viidakkoon ja sairaalan ainoana lääkärinä työhön, jonka säännöllisiä haasteita ovat malariat, käärmeen- ja krokotiilinpuremat, loiset ym. viidakon vitsaukset.

Vainio kuvaa rehelliseen ja henkilökohtaiseen tyyliinsä myös 1980-90 –lukujen avustustyön ja Sambian yhteiskunnan ongelmakohtia kuten byrokratiaa ja korruptiota. Kaikesta kuitenkin välittyy hänen aito rakkaus ja välittäminen sambialaisia ja heidän kaunista luontoaan kohtaan.

Jokaisen kirjan myyntituotoista lahjoitetaan lyhentämättömänä 10 euroa Etiopiaan perustettavien päiväkotien kuluihin. Interpedian tavoitteena on  yhdessä kumppanijärjestö Maedotin kanssa avata kaksi uutta päiväkotia Wolison ja Dilelan maaseutualueille, sillä tarve on suuri. Vanhojen koulukeskusten muuttaminen päiväkodeiksi maksaa noin 2000€/keskus. Summalla katettaisiin maalit, lattian sementoiminen, kunnollisen wc:n rakentaminen ja katon korjaaminen. Lisäksi tarvittaisiin pöydät, tuolit, patjat päiväunia varten, mattoja sekä verhot. Nämä tarvikkeet maksavat noin 40 euroa yhtä lasta kohden.

Päiväkotien perustamisessa mukana kustantaja Johnny Kniga, joka on subventoinut kirjojen hankintaa.

Lue lisää päiväkotien perustamisesta.