Interpedian työ koronavirusepidemian aikana

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne näkyy myös meillä Interpediassa. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja osallistumme kaikin tarvittavin keinoin viruksen leviämisen estämiseen.

Pyrimme kuitenkin jatkamaan työtämme mahdollisimman normaalisti, pääosin etätyönä ja päivystämällä toimistolla minimihenkilöstöllä. Olemme peruuttaneet kaikki adoptiopalvelun infotilaisuudet ainakin huhtikuun loppuun asti. Tiedotamme mahdollisista muutoksista välittömästi sekä nettisivuillamme että suoraan asiakkaillemme.

Henkilökohtaiset tapaamiset adoptionhakijoiden kanssa ovat meille hyvin tärkeitä, mutta tässä tilanteessa pyydämme teitä olemaan yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai Skypen kautta. Tilanne aiheuttaa varmasti paljon kysymyksiä, joten olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä.

Matkustus- ja lentorajoitukset muuttuvat edelleen päivittäin. Eilen Suomen hallitus linjasi matkustamisesta näin:

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen. Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta. Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.

Toistaiseksi kuriiriposti (mm. DHL) toimii eli asiakirjat saadaan lähetettyä, mutta käsittelyajat saattavat pidentyä. Myös suurin osa kohdemaistamme rajoittaa nyt henkilöliikennettä ja viranomaisten toiminnassa on muutoksia ja rajoituksia. Nämä kaikki vaikuttavat esimerkiksi hakumatkojen aikatauluihin. Arvioimme tilannetta koko ajan yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa ja olemme yhteydessä adoptionhakijoihin, joita muutokset koskevat.

Seuraamme tilannetta kaikissa kohdemaissamme ja olemme tiiviisti yhteydessä yhteyshenkilöidemme, yhteistyökumppaneidemme ja Suomen suurlähetystöjen kanssa.

Kehitysyhteistyössämme työ jatkuu ennallaan etätöinä. Ulkoministeriön kansalaisjärjestöille myönnettävien kehitysyhteistyöhanketuen haku on nyt meneillään ja viimeistelemme parhaillaan hankehakemuksia yhdessä etiopialaisten ja nepalilaisten kumppaneidemme kanssa.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!