Interpedian kesäleirillä yli 80 adoptoitua lasta ja nuorta

Interpedia järjesti tänäkin kesänä adoptoitujen lasten ja nuorten kesäleirin yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa Hauholla. 29.6.-4.7.2015 pidetylle leirille osallistui yli 80 8-17-vuotiasta ulkomailta adoptoitua lasta ja nuorta.

Interpedian jälkipalvelutoiminnasta vastaavat sosiaalityöntekijä Malla Jauhiainen ja järjestösuunnittelija Minna Ala-Orvola vierailivat leirillä 1.-2.7. osallistuen leirin toimintoihin. Malla Jauhiainen summasi kokemuksiaan: ”Koin leirillä vierailun merkittäväksi myös oman työni kannalta – oli mukava jutella adoptoitujen kanssa ja seurata heidän leiripuuhiaan. Myös leirin innostuneet ja motivoituneet ohjaajat tekivät vaikutuksen!”

”Keskiviikkoiltana saimme seurata rantabileitä, jossa olikin paljon erilaisia aktiviteetteja tarjolla. Lapset ja nuoret saivat oman kiinnostuksensa mukaan esimerkiksi meloa, uida ja saunoa, paistaa makkaraa ja kokeilla jousiammuntaa tai korikiipeilyä. Torstaina puolestaan oli luvassa monen leiriläisen odottamat leirimarkkinat, joihin he saivat ryhmissä suunnitella oman markkinakojun. Markkinakojuissa oli tarjolla mm. kampauksia, itse tehtyjä koruja ja tanssiopetusta muutaman leirirahan eli ”akkirahan” hintaan”, kertoo Minna Ala-Orvola.

Tänä kesänä leiriläisiä ilahduttivat myös leirikeskuksen kesäasukkaat; Riesa-vuohi kileineen sekä luppakorvakani ja marsu. ”Eläimet ovat saaneet leiriläisiltä hyvin lämpimän vastaanoton ja monet ovat innokkaasti olleet mukana hoitamassa ja ruokkimassa eläimiä”, kertoo leirinjohtaja Tiina.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Interpedian leiritoimintaa.