Interpedian adoptiopalvelu koronan aikaan

Tapaamis- ja etätyöohjeistuksia on jälleen päivitetty. Interpedian adoptiopalvelussa siirrymme tekemään enemmän etätöitä, joten suosittelemme henkilökohtaisiin tapaamisiin Teams-yhteyttä toimistokäyntien sijaan. Infotilaisuudet järjestetään jo aiemman päätöksen mukaisesti etänä vuoden loppuun asti.

Tilanne kohdemaissamme

Bulgariassa adoptioprosessit voivat edetä ja hakumatkat ovat mahdollisia. Interpedialla ei ole tällä hetkellä hakemuksia Bulgariassa.

Etelä-Afrikan viranomaisten toiminta on palautumassa ennalleen, maa on avautunut matkustajille ja yhteistyökontaktimme Abba on aloittanut hakumatkojen järjestelyt.

Intiassa yhteistyökumppanimme CARAn adoptio-ohjelmat toimivat normaalisti ja adoptioprosessit etenevät. Tuomioistuimet purkavat sulun aikana kertynyttä ruuhkaa ja adoptioasioita käsitellään. Hakumatkat ovat tämän hetken tietojemme mukaan mahdollisia erityisviisumeilla.

Kiinassa ei ole Interpedia-perheiden hakemuksia emmekä lähetä toistaiseksi maahan uusia hakemuksia.

Kolumbiassa hakumatkalla on tällä hetkellä neljä perhettä ja matkat ovat sujuneet lähes normaalisti. Asiakirjojen käsittely vie jonkin verran aiempaa enemmän aikaa. Koronan vuoksi erityistä huomiota on kiinnitetty virallisten asioiden hoitamisen ja lapsen tapaamisen turvallisuuteen. Vielä ei ole tietoa Euroopan lentojen avautumisesta, joten hakumatkat tehdään edelleen humanitaarisilla lennoilla.

Thaimaassa yhteistyökontaktimme DCY:n adoptiokeskus on valmistellut adoptiohakumatkoista esityksen, joka on nyt Thaimaan Center for Covid-19 Situation Administrationin (CCSA) käsittelyssä. Adoptiohakumatkat ovat mahdollisia, kun matkustuslupa annetaan ja DCY:n adoptiokeskus kutsuu perheitä hakumatkalle.

 

Yhteystiedot
Infotilaisuudet