Interpedialle kuusi uutta adoptiohakemuspaikkaa Thaimaahan

Thaimaan adoptioiden yhteistyökontaktimme Department of Children and Youth eli DCY ilmoitti meille juuri adoptiohakemuskiintiön tälle vuodelle. Interpedialla on vuodelle 2020 nyt kuusi uutta kiintiöhakemuspaikkaa.

Thaimaan hakemuskiintiö koskee 0–4-vuotiaita lapsia. Kohdemaa sopii pariskunnille, lapsiperheille ja rajoitetusti myös yksinhakijoille. Kiintiöhakemusten lisäksi kontaktille voi lähettää hakemuksia kiintiön ulkopuolella koskien vaativammin erityistarpeisia tai yli neljävuotiaita lapsia.

Kiintiössä on nyt hyvin tilaa, joten uudet Thaimaa-hakijat ovat erittäin tervetulleita. Yhteistyö DCY:n kanssa sujuu hyvin.

DCY:n virallinen odotusaika-arvio on tällä hetkellä kahdesta kolmeen vuotta. Viime aikoina odotusajat ovat vaihdelleet yhden ja kolmen vuoden välillä.

Tänä vuonna on toistaiseksi saapunut kaksi adoptiolasta Thaimaasta Suomeen. Vuonna 2019 Interpedian kautta saapui Thaimaasta 14 lasta. Saapuneet lapset ovat olleet iältään 1–5-vuotiaita.

Interpedialla on tämän vuoden alusta lähtien Thaimaassa oma yhteyshenkilö. Sosiaalityöntekijä Acharawan Boonyarattapanilla on pitkä kokemus kansainvälisistä adoptioista ja hän osallistuu työhömme adoptioprosessin eri vaiheissa. Hän on esimerkiksi perheiden tukena Bangkokissa hakumatkan aikana.

Lisätietoja Thaimaan adoptioista: adoptiovastaava Eija Kiiskinen, eija.kiiskinen(at)interpedia.fi

Lue lisää Thaimaan adoptioista

Adoptiotilastoja

Lapsiesitykset

Tervetuloa infotilaisuuksiimme