Odotuksen tueksi -ryhmä yksinhakijoille

Interpedia ja Yhteiset Lapsemme järjestävät

ODOTUKSEN TUEKSI -ryhmän adoptioluvan jo saaneille Interpedian asiakkaana oleville yksinhakijoille

”Näkymätön lanka
meitä yhdistää,
pohjoista ja länttä,
itää, etelää.

Rakkauden lanka
vahva, kestävä.
Vaikka kuljet kauas,
olet lähellä.”

– Anna-Mari Kaskinen

Lapsen odottaminen voi kestää pitkään ja se herättää helposti ristiriitaisia tunteita. Odotus on kaikille erilainen ja sen voi kohdata monella tavalla. Omat voimavarat vaihtelevat matkan eri vaiheissa ja jokaisella on omia keinoja odotuksessa jaksamiseen. Joskus lisävoimavaroja ja ymmärrystä saa parhaiten niiltä, jotka ovat samassa tilanteessa.

”Ei tarvitse selittää ja kertoa kaikkea. Muut samassa tilanteessa olijat ymmärtävät.”

Tässä ryhmässä odotuksen moninaisuutta ja omia voimavaroja odotukseen haetaan luottamuksellisesti keskustellen ja toiminnallisesti – silloin kun se tilanteeseen sopii. Ryhmässä voit tehdä löytöjä tai olla vaan ja antaa itsellesi aikaa – ilman vaatimuksia ja paineita. Väliviikoille osallistujat saavat pieniä voimavaroja lisääviä harjoitteita, joita he voivat halutessaan tehdä.

Ryhmä on luottamuksellinen vertaisryhmä, joka auttaa osallistujia käsittelemään omia tunteita ja kokemuksia, löytämään uusia näkökulmia ja voimavaroja sekä verkostoitumaan samassa tilanteessa olevien kanssa.

Toteutus

Neljä etätapaamista Zoomissa tiistaisin kahden viikon välein. 1.3. / 15.3. / 29.3. / 12.4. klo 17:30-20:00. Ryhmään otetaan max 10 osallistujaa.

Kurssin kokonaishinta (sisältää neljä kertaa) on 50 € / osallistuja.

Ohjaajana toimii Jaana Ovaska, KM, työyhteisövalmentaja, coach, Expressive Arts Facilitator ja adoptiovalmennuskurssien ohjaaja. Jaana on adoptoinut kaksi tytärtä yksinhakijana. Yhteystiedot: jaana.ovaska@traintree.fi tai puh. 040 5701346

Ensimmäisellä kerralla mukana on myös adoptiokuraattori Anja Wikstedt Yhteiset Lapsemme ry:stä, anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi, puh 050 3782462.

Tiedustelut Anjalta tai Jaanalta. Ilmoittautumiset viimeistään 14.2.2022 Anja Wikstedt, anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi