Erilaiset päivät -video: jokaisella lapsella on oikeus perheeseen ja koulutukseen

”Suurin toiveeni on, että saisin olla perheeni ja ystävieni kanssa ja käydä taas koulussa”, kertoo kotitaloustyöntekijä Sarala.

Interpedia on tuottanut tänä syksynä Nepalissa kuvatun Erilaiset päivät -lyhytfilmin, joka kertoo kahden 12-vuotiaan nepalilaislapsen arkipäivästä. Sarala työskentelee katmandulaisessa perheessä kotiapulaisena kaukana maaseudulla asuvasta perheestään. Bikash taas asuu perheensä kanssa vuoristoisella maaseudulla ja käy koulua.

”Video on suunnattu erityisesti alakouluikäisille lapsille ja se herättikin paljon keskustelua lasten keskuudessa viime viikolla Pohjanmaalle suuntautuneilla kouluvierailuilla. Lapset pohdiskelivat mm. syitä siihen, miksi maailman kaikilla lapsilla ei ole mahdollisuutta käydä koulua”, kertoo hanketta koordinoiva Interpedian järjestösuunnittelija Minna Ala-Orvola.

Video on osa ulkoasiainministeriön tukemaa ”Lapsen arki kehitysmaassa” -hanketta, joka pyrkii kasvattamaan suomalaisten alakouluikäisten lasten tietoisuutta, kiinnostusta ja ymmärrystä siitä, miksi ja miten lapsen oikeudet eivät aina toteudu kehitysmaaolosuhteissa.

Huomenna 20.11.2014 on YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen 25-vuotispäivä. Lyhytfilmi on vapaasti käytettävissä päivän ohjelmaan esimerkiksi kouluissa.