Tarinoita Nepalista: Asleen haaveilee jatko-opinnoista

Loo Nivan kummilapsiohjelmaan osallistunut Asleen kertoo elämästään

”Loo Nivan tuella olen pystynyt opiskelemaan hoitoalan perustutkinnon. Tutkintotodistuksen ansiosta voin nyt työskennellä sairaalassa ja hoitaa potilaita. Teen töitä yksityisessä sairaalassa ja kuukausittaisella palkallani pystyn auttamaan vanhempiani. Teen töitä kolmessa vuorossa, joista aamuvuoro on minulle mieluisin, koska pääsen aikaisin pois ja pystyn viettämään loppupäivän vapaana. Tällä hetkellä tuntuu, ettei minulla ole moniakaan ongelmia, toisin kuin lapsuudessani oli. Mutta siitä huolimatta haluan oppia vielä enemmän ja siksi toivoisin saavani kandidaatin tutkinnon hoitoalalta ja ehkä opiskella yliopistossa maisteriksikin. Työskentely sairaanhoitajana on unelma, joka minulla on ollut lapsesta asti.

Olen todella ylpeä itsestäni ja tilanteesta, jossa nyt elämässäni olen.

kummilapsi Nepal

Ilman Loo Nivan tukea eläisin varmasti hyvin erilaista elämää. Luulen, että ilman sitä olisin mennyt naimisiin ja saanut lapsia hyvin nuorena, niin kuin niin monet naiset, joilla ei ole ollut mahdollisuutta opiskella. Olen saanut paljon tukea myös vanhemmiltani ja he ovat hyvin iloisia siitä, että sain apua Loo Nivalta, sillä ennen sitä vanhemmillani oli paljon vaikeuksia maksaa koulunkäyntiäni. Minä ja siskoni olemme ainoat perheessämme, jotka ovat kouluttautuneet. Siskoni on paras ystäväni ja me tuemme toisiamme. Hyvä suhde omaan perheeseen on tärkeä ja se motivoi opiskelemaan ahkerasti.

Aikana, jolloin aloin saamaan tukea Loo Nivalta, perheelläni oli melko vaikeaa. Järjestö otti minut mukaan koulutuksen tukiohjelmaan, koska he näkivät, että perheellämme oli suuria taloudellisia vaikeuksia.

Tuki antoi minulle paremmat työkalut tulevaisuuteen ja mahdollisuuden toteuttaa unelmiani.

Työ, jota Loo Niva tekee, on todella tärkeää. Etenkin tällä alueella, jossa monet perheet elävät köyhyydessä. Olen iloinen, että meidän sukupolvellamme ovat asiat paremmin kuin vanhemmillamme. Omat vanhempani eivät ole voineet opiskella tai saada korkeampaa koulutusta. Koen, että koulutukseni takia minulle on tarjottu mahdollisuus parempaan ja itsenäisempään tulevaisuuteen.

 

Asleen
Khokana, Nepal

 

Tue lasten koulutusta Nepalissa

Lue lisää Interpedian kehitysyhteistyöstä Nepalissa

Tule kuukausilahjoittajaksi tai kummiksi


Vierailija

Vierailijoiden blogeissa esitetyt mielipiteet ovat henkilökohtaisia eivätkä välttämättä edusta Interpedian virallista kantaa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *