Lapset Nepalissa ja Etiopiassa tarvitsevat nyt sinunkin tukeasi

Kehitysyhteistyötä tekevät järjestöt ovat taas viimeisten kuukausien aikana joutuneet kohtaamaan sen kylmäävän tosiasian, että leikattu on, ja paljon. Juuri ennen joulua kansalaisjärjestöt saivat ulkoasianministeriön hankehaun tulokset. Me saimme tukea kahdelle hankkeelle aiemman kuuden sijaan, vaikka aiempien hankkeiden tulokset ovat olleet hyviä ja suunnitelmat laadukkaita.

Suurimpia kärsijöitä ovat jälleen kaikkein heikoimmat ja haavoittuvimmat. Tulevina vuosina moni lapsi jää vaille laadukkaan koulutuksen tuomia mahdollisuuksia ja ilman kuukausilahjoittajia tämä koskettaisi vielä useampia.

Erityisesti Nepalissa ja Etiopiassa tuen tarve on suuri. Hankkeemme ovat hyödyttäneet monia haavoittuvassa asemassa olevia lapsia: vähävaraisten perheiden lapsia, vammaisia lapsia, lapsityöläisiä tai tyttöjä alueilla, joilla naisen asema on heikko.

Nyt kärsii esimerkiksi hanke, jossa olemme yhdessä CWISH-järjestön kanssa kehittäneet lastensuojelujärjestelmää Nepalissa. Maassa on arviolta 1,6 miljoonaa lapsityöläistä ja lapsiin kohdistuva ihmiskauppa rehottaa.

kummilapsi

Kuva: Sami Sallinen

Etiopiassa taas olisimme puuttuneet Maedot-järjestön kanssa slummilasten turvattomuuteen sekä koulutusmahdollisuuksien ja ravitsevan ruuan puutteeseen. Myös näiden lasten huoltajat, jotka ovat usein yksinhuoltajanaisia, jäävät vaille tukea ja koulutusta tulonhankkimiseen.

Tällaisina aikoina suuntaamme erityisen lämpimän katseen kuukausilahjoittajien ja kummien suuntaan. He mahdollistavat pitkäjänteisen työn lapsen oikeuksien puolesta. Kiitos siitä kuuluu heille.

Pienelläkin tuella CWISH:in ja Maedotin kaltaiset järjestöt voivat vaikuttaa monen lapsen elämään ja antaa heille mahdollisuuksia parempaan lapsuuteen ja elämään.

Haluaisitko sinä vaikuttaa näiden lasten elämään kuukausilahjoittajana?


Marja Utela

Kirjoittaja on Interpedian tiedottajaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *