Aktiivinen alkuvuosi kansainvälisissä adoptioissa − 2019 aikana on Interpedian kautta saapunut Suomeen jo 26 adoptiolasta

Alkuvuosi 2019 on ollut vilkasta aikaa Interpedian adoptiopalvelussa: toistaiseksi jo 26 adoptiolasta on saapunut uuteen kotimaahansa. Onnittelut kaikille perheille!

”Viime vuonna tähän aikaan lapsia oli saapunut Suomeen Interpedian kautta kahdeksan. Adoptiomaailmassa vuodet ovat erilaisia keskenään ja tilanteet kohdemaissa vaihtelevat”, sanoo adoptiopalvelun päällikkö Salla Hari.

Viime vuonna saapui kauttamme Suomeen yhteensä 28 adoptiolasta koko vuonna, ja tänä vuonna olemme saaneet toistaiseksi jo 30 lapsiesitystä. Lapsiesityksistä 11 on tullut Etelä-Afrikasta, kahdeksan Thaimaasta, kahdeksan Kolumbiasta, yksi Intiasta, yksi Kiinasta ja yksi Taiwanista. Suurin osa saapuneista ja nimetyistä lapsista on iältään 0−1-vuotiaita.

”Tämä tarkoittaa myös sitä, että olemme voineet lähettää useita hakemuksia kohdemaihimme hyvin pian sen jälkeen, kun hakijat ovat saaneet adoptioluvan. Uskon, että voimme katsoa tuleviin vuosiin luottavaisin mielin ja kansainvälinen adoptio säilyy yhtenä tärkeänä perheellistymisen muotona Suomessa”, sanoo toiminnanjohtaja Anja Ojuva.

Tällä hetkellä otamme mielellämme uusia hakijoita kaikkiin kohdemaihimme. Erityisesti tarvetta uusille hakijoille on Etelä-Afrikassa, Kolumbiassa ja Thaimaassa. Näistä maista olemme alkuvuoden aikana saaneet eniten lapsiesityksiä.

Vuoden 2019 aikana Interpedian kautta saapuneet adoptiolapset:

Bulgaria Etelä-Afrikka Intia Kiina Kolumbia Taiwan Thaimaa YHT.
1.7.2019 10 2 1 5 1 7 26

pieni vauva

 

Lisätietoja:

Lapsiesitykset
Adoptiotilastoja
Adoptiomaat