Adoptioyhteistyö Taiwanin kanssa alkaa

Interpedia on saanut luvan aloittaa adoptioyhteistyön Taiwanissa toimivan Christian Salvation Service (CSS) -järjestön kanssa. Yhteistyökumppanimme CSS on alun perin yhdysvaltalainen järjestö, joka on rekisteröitynyt sosiaalialan säätiöksi Taiwanissa ja toimii Taiwanin viranomaisten valvonnassa. CSS:llä on pitkäaikainen kokemus kansainvälisestä adoptioyhteistyöstä. Adoptioiden lisäksi CSS tekee merkittävää työtä Taiwanissa myös muilla lastensuojelun osa-alueilla. CSS on perustettu vuonna 1983 ja sen toiminta naisten ja lasten hyväksi perustuu kristilliseen vakaumukseen.

CSS:n kautta on mahdollista adoptoida pieniä lapsia, joilla voi olla traumaattinen tausta. Myös vanhemmille lapsille (4–9-vuotiaita) ja sisaruksille etsitään perheitä. CSS:n arvion mukaan odotusaika kestää tällä hetkellä noin vuoden, mutta adoptionhakijoiden erityistarvevalmiudet vaikuttavat odotusaikaan. Kontakti sopii aviopareille, joilla on kristillinen vakaumus ja avioliitto kestänyt vähintään viisi vuotta.

Haemme pilottiperheitä, jotka voivat varautua muutoksiin adoptioprosessin aikana. Lopulliset käytännöt muotoutuvat vasta ensimmäisten hakijaperheiden kokemusten jälkeen.

Lisätietoja Taiwanin adoptioista antaa adoptiovastaava Eija Kiiskinen: eija.kiiskinen(at)interpedia.fi  puh. 050-469 9911. Kontaktista kiinnostuneet ovat tervetulleita ensimmäiseen infotilaisuuteen pe 21.8.2015 klo 13-15 Interpedian toimistolle.